Plukkfisk

  • 22.02.2016, 18:21


Plukkfisk

Kok 5-6 poteter møre (20-25 min). evt.asterix
1/4 sellerirot 
4 gulrøtter 

Kutt opp sellerirot og gulrøtter i tern/skiver 

400-600 gram torsk trekkes i lettsalta vann i 12 minutter.

Saus: 
3 toppa skjeer smør 
3 toppa ss hvetemel. 
5 dl melk og 
1 dl fløte 
2 ts muskat 
smak til med salt og pepper.

Smelt smør ha i hv.mel og spe med melk og fløte
Ha i krydder 

La det småkoke mens du steker

150-300 gram flesk eller bacon.

Kutt ferdig kokte poteter i biter 
tilsett i sausen sammen med ferdigkokt gulrot og sellerirot. 
La det trekke 2-3 min i sausen.

Dryss på bacon/flesk ved servering. 

Dette er en typisk middag hvor man kan benytte rester. 

           Tanja



2 Kommentarer














Maren

22.02.2016 kl.18:23

Nam nam, min bestemor lager deilig plukkfisk:):)
matfrabunnenfb.blogg.no

22.02.2016 kl.18:30

Maren:
Ja, er skikkelig god tradisjonsmat :)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©