hitsRødgrøt (enkel variant)

  • 18.10.2016, 20:30

Rødgrøt... om du vokste opp på 70 og 80 tallet som meg husker du kanskje rødgrøt? Og hos deg var den kanskje servert fra en sølvfarget pose fra Nora? Utrolig hva de lagde posemat av den tiden.  Det er jo gjort på 3 minutter.

Sånn lager du rødgrøt selv
3 dl solbærsaft eller solbærsirup
4.5 dl vann
4 ss potetmel

Ha alt i en kjele. Det skal ikke koke, bare varmes opp til kokepunkt. Rør rundt hele tiden så potetmelet ikke setter seg i bunnen. I starten er det helt tyntflytende. Plutselig begynner det å tykne i en fart så det blir vanskelig å røre. Dra kasserollen av plata med en gang og hell over i en skål. Avkjøl. Server med melk eller fløte. 3 Kommentarer


Ann

24.02.2018 kl.15:40

Husker mamma laget dette til oss i "gamle dager" <3. Vi hadde sjelden dessert, så når dette kom på bordet så var det stas :). Hun laget alt fra bunnen av. Heldige var vi :).I dag minnet du meg på dette, så nå er en porsjon laget :).
matfrabunnenfb.blogg.no

24.02.2018 kl.16:22

Så gøy å kunne vekke dine minner Ann: )

07.03.2018 kl.16:07

Ja dette er virkelig barndomsminner😍


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!

Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt
Søk i bloggenFølg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

ArkivDesign og koding

Albertine L. Vestvik

Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©