hits

Kokt skinke

Jeg mottok en påleggsform og tenkte: Hvorfor ikke lage min egen skinke? Mye billigere, bedre, samt at man kan endre krydring etter ønske. Skinke er magert og anvendelig både som pålegg og i div middager. Det er bare å fryse ned i porsjonsstykker.

2 kg skinkestek


Krydderblanding:
3 ss olivenolje
2 ss grov sennep
2 ts pepper
* Du kan velge andre krydder eller ha den naturell om du vil.
Til å lage kokt skinke bruker jeg en påleggsform som er egnet for formålet. Påleggsformen er av den større typen og den kan du lese mer om og evt kjøpe her i en norsk nettbutikk : ⤵

                     goo.gl/cxyiZ4

Jeg smurte steken inn med krydderblandingen og dyttet ned i tilhørende pose. Neste gang kommer jeg til å dele opp kjøttet i biter og tilføre litt spekk (familieskinke). Formen ble ikke så pen når jeg bare dyttet ned i.

Derfor tok jeg bildet fra denne vinkelen.
Sett påleggsformen i en høy gryte med vann og sett i tilhørende termometer.

La den stå til den har en kjernetemperatur på 67 (den vil øke 3 grader når du tar den ut). Vannet i gryten skal være rett under kokepunktet på 80-90 grader. Pass på at det ikke begynner å koke.
Dette vil ta 2-3 timer.

Når kjernetemperaturen viser 67 så sett formen rett over i kaldt vannbad en time.

 

Sett så formen i kjøleskap og vent 6 timer før du tar den ut.Ha formen litt under rennende varmt vann og dra så opp posen. Del i skiver til pålegg eller til middagsbiter (feks terninger eller større stykker ) og frys ned.
Velbekomme.

Neste gang kan du lage feks sylte, kyllingsylte eller kanskje servelat?

Innlegget er skrevet som takk til  The Chef.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

4 kommentarer
Elisabeth Schrøder

Elisabeth Schrøder

Takk for oppskrift Tanja. Denne skal lages nå.

Lagde sylte i går kveld og ble fornøyd, men napper unna litt krydder på nr 2 sylte som skal kages etter skinkepålegget.

Denne påleggsforma er genial 😉😉

Jeg har redusert på krydderet på den i påleggsform Elisabeth Schrøder: ). Har du sett den? Den ble perfekt. Har nå 4 oppskrifter totalt med påleggsform og flere blir det

Tusen takk for at du har delt denne oppskriften! Jeg har nå prøvd meg for første gang å lage kokt skinke her om dagen. Jeg kuttet opp kjøttet i biter før jeg puttet det i formen, men resultatet ble ikke så vellykket, det endte opp med at skinken hang dårlig sammen. Men det ville kanskje blitt bedre om man hadde i spekk?

Skriv en ny kommentar