hits







Kokt skinke

  • 30.11.2016, 13:58

Jeg mottok en pleggsform og tenkte: Hvorfor ikke lage min egen skinke? Mye billigere, bedre, samt at man kan endre krydring etter nske. Skinke er magert og anvendelig bde som plegg og i div middager. Det er bare fryse ned i porsjonsstykker.

2 kg skinkestek


Krydderblanding:
3 ss olivenolje
2 ss grov sennep
2 ts pepper
* Du kan velge andre krydder eller ha den naturell om du vil.
Til lage kokt skinke bruker jeg en pleggsform som er egnet for formlet. Pleggsformen er av den strre typen og den kan du lese mer om og evt kjpe her i en norsk nettbutikk : ⤵

                     goo.gl/cxyiZ4

Jeg smurte steken inn med krydderblandingen og dyttet ned i tilhrende pose. Neste gang kommer jeg til dele opp kjttet i biter og tilfre litt spekk (familieskinke). Formen ble ikke s pen nr jeg bare dyttet ned i.

Derfor tok jeg bildet fra denne vinkelen.
Sett pleggsformen i en hy gryte med vann og sett i tilhrende termometer.

La den st til den har en kjernetemperatur p 67 (den vil ke 3 grader nr du tar den ut). Vannet i gryten skal vre rett under kokepunktet p 80-90 grader. Pass p at det ikke begynner koke.
Dette vil ta 2-3 timer.

Nr kjernetemperaturen viser 67 s sett formen rett over i kaldt vannbad en time.

 

Sett s formen i kjleskap og vent 6 timer fr du tar den ut.Ha formen litt under rennende varmt vann og dra s opp posen. Del i skiver til plegg eller til middagsbiter (feks terninger eller strre stykker ) og frys ned.
Velbekomme.

Neste gang kan du lage feks sylte, kyllingsylte eller kanskje servelat?

Innlegget er skrevet som takk til  The Chef.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 



4 Kommentarer














Elisabeth Schrder

30.11.2016 kl.16:31

Takk for oppskrift Tanja. Denne skal lages n.

Lagde sylte i gr kveld og ble fornyd, men napper unna litt krydder p nr 2 sylte som skal kages etter skinkeplegget.

Denne pleggsforma er genial 😉😉
matfrabunnenfb.blogg.no

02.12.2016 kl.00:04

Jeg har redusert p krydderet p den i pleggsform Elisabeth Schrder: ). Har du sett den? Den ble perfekt. Har n 4 oppskrifter totalt med pleggsform og flere blir det
Marte

06.02.2018 kl.17:47

Tusen takk for at du har delt denne oppskriften! Jeg har n prvd meg for frste gang lage kokt skinke her om dagen. Jeg kuttet opp kjttet i biter fr jeg puttet det i formen, men resultatet ble ikke s vellykket, det endte opp med at skinken hang drlig sammen. Men det ville kanskje blitt bedre om man hadde i spekk?
matfrabunnenfb.blogg.no

11.02.2018 kl.18:17

Det vil det bli Marte: )


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik