Breiflabb med fennikel & bacon, olivenbakte poteter og syrlig rømmesaus

  • 07.12.2016, 11:42

Breiflabb er havets biff og du kan steke den ca som en biff. Før i tiden ble den sett på som en ufisk men idag blir det sett på som ett bedre fiskemåltid. 

Oppskrift
150-200 g pr person
Poteter etter ønske
150 g bacon
1/2 fennikel

Rømmesaus:
2 dl rømme
2 sjalottløk
2 ts sitron
0.5 ts sukker
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
En liten klatt smør ( ca 1 ss)

Slik gjør du:
Skrell potetene og del de i to. Strø maldonsalt og noen små klatter smør i en ildfast form.


Legg potetene i med den flate delen opp.

Sprinkle over maldonsalt og olivenolje. Sett i forvarmet ovn nederst på 200 grader i 1.5 time.

Bacon og fennikel:
Del opp fennikel i mindre biter.

Stek ternet bacon nesten ferdig på sterk varme. Når det er nesten ferdig stekt har du i fennikel. Skru ned på lav varme, vend om iblant og stek videre i 3-4 minutter.

Rømmesaus:
Smelt smør i en liten kasserolle.
Del opp sjalottløk i små biter.


Surr sjalottløk på svak varme med en liten klatt smør i ca 5 minutter. Ha i rømme og smakstilsetninger. Rør forsiktig rundt. Varme den forsiktig.

Breiflabben:
Tin fisken. Ha maldonsalt på begge sider og la ligge i 30 min. Skyll av og klapp tørr. Smelt smør i en stekepanne på max varme. Legg på fiskestykkene og stek på max varme 1 minutt på hver side. Skru så varmen på det laveste og la ettersteke 2 minutter på hver side.
Velbekomme :)



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©