Sjokoladepudding ( mektig og smaksrik)

Har du ikke smakt hjemmelaget sjokoladepudding? Det er utrolig godt og den kjøpte er ett trist kapittel i forhold.  I tillegg er det gjort på 7 minutter så det er jo herlig.

Oppskrift:
4 dl kremfløte
2 dl lettmelk
0.5 dl sukker
100 g mørk kokesjokolade
100 g lys kokesjokolade
1 ts vaniljesukker
5 plater gelatin

Slik gjør du:
Legg gelatinplatene i en bolle med vann. Varm melk og fløte i en gryte til kokepunktet sammen med sukker og vaniljesukker. Rør så sukkeret løser seg opp. Ha i biter av sjokolade. Rør til sjokoladen er smeltet inn. Rør så inn gelatinplatene til de er oppløst.
Sett ett dørslag over en form og hell blandingen i. Slik blir du sikret at ikke evt gelatinrester følger med. Sett så formen kaldt i kjøleskap i 2 timer.
Hvelv sjokoladepuddingen på ett fat før servering. Dette gjør du lettest ved å skjære pent langs kanten, legge ett fat oppå og snu kjapt rundt.

Vaniljesaus

Dette er en oppskrift med vaniljesukker da jeg selvsagt hadde glemt å kjøpe vaniljestang.

7 eggeplommer
3 dl kremfløte
3 dl melk
5 ss sukker
4 strøkne ts vaniljesukker

Slik gjør du:
Skill plommer fra hviter i en bolle. Bland inn 1 dl fløte og  med eggeplommene.
Ha resten av fløten og melk i en gryte sammen med sukker og vaniljesukker. Varm opp til kokepunktet. Ta gryta av plata og la den stå 1 min. Ha så eggeblandingen i i en tynn stråle mens du pisker 2-3 min slik at den tykner. Sett i kjøleskapet for avkjøling.

Tips: Om den ikke blir tykk nok kan du blande 2 ts maizenna med 2 ss melk og ha i blandingen. Husk at blandingen ikke må koke for da får du eggerøreklumper.

Lykke til 🙂

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

7 kommentarer
    1. Prøvde å lage sjokoladepuddingen, ble veldig god på smak men litt kornete (sjokoladen). Hva kan jeg ha gjort feil?

      1. Det kan ha vært sjokoladen. Noen kokesjokolader kan dessverre være litt kornete og det forplanter seg da til neste produkt.

    2. Prøvde også å lage denne i går.. silte den, men den ble veldig kornete. Hvordan rører du inn sjokoladen og gelantinen? Pisker du? Hvor lenge rører du?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg