hits







Sjokoladepudding ( mektig og smaksrik)

  • 11.02.2017, 11:12


Har du ikke smakt hjemmelaget sjokoladepudding? Det er utrolig godt og den kjpte er ett trist kapittel i forhold.  I tillegg er det gjort p 7 minutter s det er jo herlig.

Oppskrift:
4 dl kremflte
2 dl lettmelk
0.5 dl sukker
100 g mrk kokesjokolade
100 g lys kokesjokolade
1 ts vaniljesukker
5 plater gelatin

Slik gjr du:
Legg gelatinplatene i en bolle med vann. Varm melk og flte i en gryte til kokepunktet sammen med sukker og vaniljesukker. Rr s sukkeret lser seg opp. Ha i biter av sjokolade. Rr til sjokoladen er smeltet inn. Rr s inn gelatinplatene til de er opplst.
Sett ett drslag over en form og hell blandingen i. Slik blir du sikret at ikke evt gelatinrester flger med. Sett s formen kaldt i kjleskap i 2 timer.
Hvelv sjokoladepuddingen p ett fat fr servering. Dette gjr du lettest ved skjre pent langs kanten, legge ett fat opp og snu kjapt rundt.

 


Vaniljesaus

Dette er en oppskrift med vaniljesukker da jeg selvsagt hadde glemt kjpe vaniljestang.

7 eggeplommer
3 dl kremflte
3 dl melk
5 ss sukker
4 strkne ts vaniljesukker

Slik gjr du:
Skill plommer fra hviter i en bolle. Bland inn 1 dl flte og  med eggeplommene.
Ha resten av flten og melk i en gryte sammen med sukker og vaniljesukker. Varm opp til kokepunktet. Ta gryta av plata og la den st 1 min. Ha s eggeblandingen i i en tynn strle mens du pisker 2-3 min slik at den tykner. Sett i kjleskapet for avkjling.

Tips: Om den ikke blir tykk nok kan du blande 2 ts maizenna med 2 ss melk og ha i blandingen. Husk at blandingen ikke m koke for da fr du eggerreklumper.

 


Lykke til :)
Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



6 Kommentarer














Dazzy

11.02.2017 kl.11:28

Nam! Elsker sjokoladepudding!
matfrabunnenfb.blogg.no

13.02.2017 kl.19:29

Jeg ogs Dazzy: o

13.02.2017 kl.20:39

Prvde lage sjokoladepuddingen, ble veldig god p smak men litt kornete (sjokoladen). Hva kan jeg ha gjort feil?
matfrabunnenfb.blogg.no

13.02.2017 kl.22:17

Hres ut som gelatinen ikke ble skikkelig opplst. Silet du den?

12.06.2017 kl.10:19

Prvde ogs lage denne i gr.. silte den, men den ble veldig kornete. Hvordan rrer du inn sjokoladen og gelantinen? Pisker du? Hvor lenge rrer du?
matfrabunnenfb.blogg.no

12.06.2017 kl.19:08

Da var nok.ikke gelatinen godt nok opplst Anonym: ). Rrer bare forsiktig


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik