Olivenciabatta

  • 06.04.2017, 14:19

Innlegget inneholder produktplassering

Olivenciabatta er godt til mange typer middelhavsretter. Om du ikke liker oliven kan du sløyfe det eller erstatte med soltørkede tomater.


Olivenciabatta  (8 store eller 16 små)

(Kun en heving)
1 kg møllerens pizzamel
7 ss Platinium 0.2 % extra virgin olivenolje
1 glass Grandma's marinerte oliven
1 pk tørrgjær
6-7 dl vann (37 grader)
4 ts salt
2 klyper sukker

Elt sammen deigen godt, gjerne i kjøkkenmaskin.
Del oliven med en olivenutskjærer eller kakk de mot benken og fjern steinene og kna inn i deigen.
La heve på et lunt sted.
Bak ut i 8 eller 16 emner.
Stek midt i ovnen på 225 grader i 18 min.
Jeg bruker bakingsteel, men vanlig plate kan brukes.

Produktinformasjon:
Olivenoljen og oliven fåes kjøpt på Oliventret. Som leser får du 10% ved å bruke rabattkoden mfb10.
Disse produktene kan på ingen måte sammenlignes med lignende produkter i vanlige matbutikker.
Her er link til Oliventreet:https://www.oliventreet.no

Hvorfor bruke Tipo 0 istedetfor vanlig siktet hvetemel?

Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjør deigen tøyelig, jo mer gluten desto mer tøyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen.

Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall.

Tipo 0  = 65%

Tipo 00 = 55%

Siktet hvetemel = 78 % , inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00.

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



1 Kommentar














Evelin

06.04.2017 kl.23:25

nam :D


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©