hits

Indrefilet med karamellisert ananas, Pommes Anna og lettvint "bearnaise"

Dette er en deilig biffmiddag med gode smaker. Biff med tilbehr kan heldigvis varieres i det uendelige etter lyst og humr.
Pommes Anna er fransk opprinnelig og stammer fra Napoleonstiden.


Pommes Anna:
(Til 4 voksne)
700 g poteter (veid skrelt)
200 g smr
Salt
Pepper
Timian (Kan slyfes)

Skrell poteter. Del eller skjr de i ca 2 mm tynne skiver. Jeg foretrekker bruke maskin som p bildet nedenfor.
Legg potetene i en bolle vann. (For dra ut stivelse). La de ligge 30 min. Hell av vannet og legg potetene p ett rent kjkkenklede. Legg ett nytt rent over s de trker.
Smelt smret. Legg potetskivene p bakepapir og smr p smr p begge sider. Legg de i ildfast/ildfaste  form/porsjonsform i vifteform. Dryss forsiktig med krydder mellom hvert lag.

Mange oppskrifter sier man skal steke de i 30 min.
Jeg steker i 1 time og 30 minutter i vannbad p nederste rille for bli fornyd med konsistensen.

Karamellisert ananas:
1 skive til hver, her 4 skiver.
2 ss smr
2 ss sukker

Indrefilet medium stekt.

Indrefileten br vre romtemperert fr den stekes. Str salt og pepper p begge sider. (Litt timian er ogs godt) Ha smr i panna og sett p max varme. Nr smret ligger brunt og stille i panna legger du i biffen. Stek til du ser det begynner piple vske opp. Da snur du biffen. Stek likedan p neste side. La biffen hvile under klede i minst 5 minutter.

Mens biffen hviler lager du lettvint "bearnaise". Det gjr du slik: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1496221434_lettvint_bearnaise.html

Bildeforklaringer:


Scrolle gjerne ned og del oppskriften s du har den til senere.

Velbekomme :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar