hits







Indrefilet med karamellisert ananas, Pommes Anna og lettvint "bearnaise"

  • 12.06.2017, 18:50

Dette er en deilig biffmiddag med gode smaker. Biff med tilbehr kan heldigvis varieres i det uendelige etter lyst og humr.
Pommes Anna er fransk opprinnelig og stammer fra Napoleonstiden.


Pommes Anna:
(Til 4 voksne)
700 g poteter (veid skrelt)
200 g smr
Salt
Pepper
Timian (Kan slyfes)

Skrell poteter. Del eller skjr de i ca 2 mm tynne skiver. Jeg foretrekker bruke maskin som p bildet nedenfor.
Legg potetene i en bolle vann. (For dra ut stivelse). La de ligge 30 min. Hell av vannet og legg potetene p ett rent kjkkenklede. Legg ett nytt rent over s de trker.
Smelt smret. Legg potetskivene p bakepapir og smr p smr p begge sider. Legg de i ildfast/ildfaste  form/porsjonsform i vifteform. Dryss forsiktig med krydder mellom hvert lag.

Mange oppskrifter sier man skal steke de i 30 min.
Jeg steker i 1 time og 30 minutter i vannbad p nederste rille for bli fornyd med konsistensen.

Karamellisert ananas:
1 skive til hver, her 4 skiver.
2 ss smr
2 ss sukker

Indrefilet medium stekt.

Indrefileten br vre romtemperert fr den stekes. Str salt og pepper p begge sider. (Litt timian er ogs godt) Ha smr i panna og sett p max varme. Nr smret ligger brunt og stille i panna legger du i biffen. Stek til du ser det begynner piple vske opp. Da snur du biffen. Stek likedan p neste side. La biffen hvile under klede i minst 5 minutter.

Mens biffen hviler lager du lettvint "bearnaise". Det gjr du slik: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1496221434_lettvint_bearnaise.html

Bildeforklaringer:


Scrolle gjerne ned og del oppskriften s du har den til senere.

Velbekomme :)



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik