Indrefilet med karamellisert ananas, Pommes Anna og lettvint "bearnaise"

  • 12.06.2017, 18:50

Dette er en deilig biffmiddag med gode smaker. Biff med tilbehør kan heldigvis varieres i det uendelige etter lyst og humør.
Pommes Anna er fransk opprinnelig og stammer fra Napoleonstiden.


Pommes Anna:
(Til 4 voksne)
700 g poteter (veid skrelt)
200 g smør
Salt
Pepper
Timian (Kan sløyfes)

Skrell poteter. Del eller skjær de i ca 2 mm tynne skiver. Jeg foretrekker å bruke maskin som på bildet nedenfor.
Legg potetene i en bolle vann. (For å dra ut stivelse). La de ligge 30 min. Hell av vannet og legg potetene på ett rent kjøkkenklede. Legg ett nytt rent over så de tørker.
Smelt smøret. Legg potetskivene på bakepapir og smør på smør på begge sider. Legg de i ildfast/ildfaste  form/porsjonsform i vifteform. Dryss forsiktig med krydder mellom hvert lag.

Mange oppskrifter sier man skal steke de i 30 min.
Jeg steker i 1 time og 30 minutter i vannbad på nederste rulle for å bli fornøyd med konsistensen.

Karamellisert ananas:
1 skive til hver, her 4 skiver.
2 ss smør
2 ss sukker

Indrefilet medium stekt.

Indrefileten før være romtemperert før  den stekes. Strø salt og pepper på begge sider. (Litt timian er også godt) Ha smør i panna og sett på max varme. Når smøret ligger brunt og stille i panna legger du i biffen. Stek til du ser det begynner å piple væske oppå. Da snur du biffen. Stek likedan på neste side. La biffen hvile under klede i minst 5 minutter.

Mens biffen hviler lager du lettvint "bearnaise". Det gjør du slik: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1496221434_lettvint_bearnaise.html

Bildeforklaringer:


Scrolle gjerne ned og del oppskriften så du har den til senere.

Velbekomme :)



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©