Dette er uten tvil den beste gulrotkaken jeg både har spist og laget. Denne MÅ du bare prøve.
(26 cm form)
Kaken
4 egg
3 dl sukker
100 g hasselnøttkjerner
100 g valnøtter + 50 g til pynt
2.5 ts kanel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
1/2 ts muskat
1/4 ts ingefær
1/2 ts salt
3 dl mel
1.5 dl solsikkeolje
5 dl grovt revet gulrot
Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk forsiktig inn mel, og tilsett resten av ingrediensene og vend de godt inn.
Hakk opp nøttene, jeg brukte kniv da jeg liker litt store biter, og vend inn nøtter og gulrot med en slikkepott.
Stekes i 60 min nederst i ovnen på 170 grader.
Avkjøles i form.
Glasur:
6 dl melis
100 g kaldt smør
300 g philadephiaost
3 ts vaniljesukker
2 ts saft sitron
Røres sammen. Jeg bruker håndmikser
Når kaken er avkjølt, sett den i kjøleskapet med lokk. Når den har blitt ordentlig kald, del kaken i to. Om toppen er ujevn så bruk den som bunn og bunnen som topp. Smør på 1/3 av glasuren. Legg andre delen på. Stryk over glasur på kantene og toppen. Lag feks mønster med en gaffel og pynt med valnøtter.
Best etter en natt i kjøleskap og den er holdbar i 6-7 dager.
Se så saftig den er
Scrolle gjerne ned og del oppskriften.
Velbekomme
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Prøv
Utrolig nydelig! 😋
Try this
nam
Hei 🙂 har nå laget bunnen på denne flotte kaka. Men lurer litt på glasuren,skal smøret være smeltet og avkjøles eller knar jeg smøret i melisen ??
En gang tok jeg helt kjøleskapskaldt smør – og da ble det små prikker av smør i ostekremen. Best med smør som har stått på benken, synes jeg! (men ikke smeltet). Både kaka og kremen på toppen smaker nydelig!
Røres sammen bare Sissel: )
Men skal smøret være smeltet eller ikke? ????
Mulig dumt spørsmål…kan jeg doble oppskriften og bruke langpanne?🤔
Det tror jeg går fint Ann Kristin Grønsveen: )
Hvor stor er forma?
Den må prøves en gang,har enormt mye gulerøtter å bruke
Så bra :)Anonym:
Er det krise om jeg ikke har muskat i denne kaka??
Det er vel helt OK å lage kun bunnen og fryse den ned, uten fyll selvfølgelig?
Jada Elisabeth Alne:
Jeg syns det hører med Wenche: )
Er dette en kake som kan lages med sukrin? Eventuelt sukrin gold, og sukrin melis ? Savner gode oppskrifter på kaker som er sukkerfrie :/
Hei. Holder på med glasuren og brukte KALDT meierismør som du skrev. Resultater er små klumper som jeg ikke får til å løse seg opp? Må vel vente til de har fått
romtemperatur da?
May Britt