Himmelsk saftig gulrotkake

  • 25.08.2017, 14:45

Dette er uten tvil den beste gulrotkaken jeg både har spist og laget. Denne MÅ du bare prøve.

(26 cm form)

Kaken
4 egg
3 dl sukker
100 g hasselnøttkjerner
100 g valnøtter + 50 g til pynt
2.5 ts kanel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
1/2 ts muskat
1/4 ts ingefær
1/2 ts salt
3 dl mel
1.5 dl solsikkeolje
5 dl grovt revet gulrot

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk forsiktig inn mel, og tilsett resten av ingrediensene og vend de godt inn.
Hakk opp nøttene, jeg brukte kniv da jeg liker litt store biter, og vend inn nøtter og gulrot med en slikkepott.
Stekes i 60 min nederst i ovnen på 170 grader.
Avkjøles i form.

Glasur:
6 dl melis
100 g kaldt smør
300 g philadephiaost
3 ts vaniljesukker
2 ts saft sitron

Røres sammen. Jeg bruker håndmikser

Når kaken er avkjølt, sett den i kjøleskapet med lokk. Når den har blitt ordentlig kald, del kaken i to. Om toppen er ujevn så bruk den som bunn og bunnen som topp. Smør på 1/3 av glasuren. Legg andre delen på. Stryk over glasur på kantene og toppen. Lag feks mønster med en gaffel og pynt med valnøtter.


Best etter en natt i kjøleskap og den er holdbar i 6-7 dager.


Se så saftig den er


Scrolle gjerne ned og del oppskriften.

Velbekomme



13 Kommentarer














Astrid blomvik

25.08.2017 kl.18:04

Prøv
Francis Jallah

25.08.2017 kl.20:43

Try this

27.08.2017 kl.12:15

nam
Sissel

29.08.2017 kl.19:34

Hei :) har nå laget bunnen på denne flotte kaka. Men lurer litt på glasuren,skal smøret være smeltet og avkjøles eller knar jeg smøret i melisen ??
matfrabunnenfb.blogg.no

31.08.2017 kl.23:03

Røres sammen bare Sissel: )
Ann Kristin Grønsveen

11.09.2017 kl.19:27

Mulig dumt spørsmål...kan jeg doble oppskriften og bruke langpanne?🤔
matfrabunnenfb.blogg.no

11.09.2017 kl.23:19

Det tror jeg går fint Ann Kristin Grønsveen: )

13.10.2017 kl.15:01

Den må prøves en gang,har enormt mye gulerøtter å bruke
matfrabunnenfb.blogg.no

13.10.2017 kl.17:16

Så bra :)Anonym:
Wenche

23.10.2017 kl.12:55

Er det krise om jeg ikke har muskat i denne kaka??
matfrabunnenfb.blogg.no

27.10.2017 kl.18:11

Jeg syns det hører med Wenche: )
Elisabeth Alne

23.10.2017 kl.17:44

Det er vel helt OK å lage kun bunnen og fryse den ned, uten fyll selvfølgelig?
matfrabunnenfb.blogg.no

27.10.2017 kl.18:10

Jada Elisabeth Alne:


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©