hits






Himmelsk saftig gulrotkake

  • 25.08.2017, 14:45

Dette er uten tvil den beste gulrotkaken jeg bde har spist og laget. Denne M du bare prve.

(26 cm form)

Kaken
4 egg
3 dl sukker
100 g hasselnttkjerner
100 g valntter + 50 g til pynt
2.5 ts kanel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
1/2 ts muskat
1/4 ts ingefr
1/2 ts salt
3 dl mel
1.5 dl solsikkeolje
5 dl grovt revet gulrot

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk forsiktig inn mel, og tilsett resten av ingrediensene og vend de godt inn.
Hakk opp nttene, jeg brukte kniv da jeg liker litt store biter, og vend inn ntter og gulrot med en slikkepott.
Stekes i 60 min nederst i ovnen p 170 grader.
Avkjles i form.

Glasur:
6 dl melis
100 g kaldt smr
300 g philadephiaost
3 ts vaniljesukker
2 ts saft sitron

Rres sammen. Jeg bruker hndmikser

Nr kaken er avkjlt, sett den i kjleskapet med lokk. Nr den har blitt ordentlig kald, del kaken i to. Om toppen er ujevn s bruk den som bunn og bunnen som topp. Smr p 1/3 av glasuren. Legg andre delen p. Stryk over glasur p kantene og toppen. Lag feks mnster med en gaffel og pynt med valntter.


Best etter en natt i kjleskap og den er holdbar i 6-7 dager.


Se s saftig den er


Scrolle gjerne ned og del oppskriften.

Velbekomme



13 Kommentarer














Astrid blomvik

25.08.2017 kl.18:04

Prv
Francis Jallah

25.08.2017 kl.20:43

Try this

27.08.2017 kl.12:15

nam
Sissel

29.08.2017 kl.19:34

Hei :) har n laget bunnen p denne flotte kaka. Men lurer litt p glasuren,skal smret vre smeltet og avkjles eller knar jeg smret i melisen ??
matfrabunnenfb.blogg.no

31.08.2017 kl.23:03

Rres sammen bare Sissel: )
Ann Kristin Grnsveen

11.09.2017 kl.19:27

Mulig dumt sprsml...kan jeg doble oppskriften og bruke langpanne?🤔
matfrabunnenfb.blogg.no

11.09.2017 kl.23:19

Det tror jeg gr fint Ann Kristin Grnsveen: )

13.10.2017 kl.15:01

Den m prves en gang,har enormt mye gulertter bruke
matfrabunnenfb.blogg.no

13.10.2017 kl.17:16

S bra :)Anonym:
Wenche

23.10.2017 kl.12:55

Er det krise om jeg ikke har muskat i denne kaka??
matfrabunnenfb.blogg.no

27.10.2017 kl.18:11

Jeg syns det hrer med Wenche: )
Elisabeth Alne

23.10.2017 kl.17:44

Det er vel helt OK lage kun bunnen og fryse den ned, uten fyll selvflgelig?
matfrabunnenfb.blogg.no

27.10.2017 kl.18:10

Jada Elisabeth Alne:


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik