hits

Vepsebol med kokos og sitron

Vepsebol er kjapt og enkelt å lage og de kan varieres mht hva man har i de etter hva man har og liker.
Idag har jeg valgt å tilsette kokos og sitron.

Vepsebol med kokos og sitron
(25 store eller 50 små )
3 eggehviter
200 g mandler
200 g kokesjokolade (mørk eller lys)
200 g sukker
100 g kokos
1 ss sitron

Start med å grovhakke mandler og sjokolade.

Finn frem en bakebolle som er helt ren og uten rester av fett.
Skill plommene fra hvitene i eggene.
Stivpisk eggehvitene.
Tips: Hvis du sliter med å få massen helt stiv så er ikke bollen helt ren. Tilsett da noen fnugg salt og pisk videre. Da stivner den lettere.
Pisk så inn sukkeret.


Tøm i sjokolade, kokos og mandler og vend det godt inn med en slikkepott til en seig masse. Bruk en spiseskje og legg klatter på en plate med bakepapir. Trykk de litt ned med baksiden av skeien.
Stekes midt i ovnen i forvarmet ovn på 180 grader midt i på over og undervarme. Hvis du lager ca 50 små så stek i 10 min, hvis du lager store så stek i 15 minutter.
Når de er ferdig drar du bakepapiret over på rist. De er fortsatt litt myke men stivner når de avkjøles.
Oppbevares i tett boks eller i fryser om du ønsker de ekstra seige.

Velbekomme.

2 kommentarer

Vepsebol med kokos og SITRON?????

Hvor i prossessen skal den spiseskjeia med sitron?

Anonym: Sammen med sjokoladen, mandlene og kokosen. Skal f rettet det i oppskriften.

Skriv en ny kommentar