hits






Lammecarre med asiatiskinspirert glace med ditto saus og honningbakte rotgrønnsaker

  • 06.01.2018, 20:06

Med disse gode smakene får du en flott og annerledes variant av lammecarre.


Lammecarre

Beregn 2-3 pinner eller 250-300 g pr pers

Glace
2 ss ketjap manis
1 ss akasie honning
1 ts saft av lime
0.5 ts malt ingefær

Skjær bort hinner og sener.
Bland sammen glacen og smør over på begge sider. Rute fettet med en skarp kniv.
La kjøttet ligge med fettsiden ned i glacen i minst 3 timer.

Ha smør i en stekepanne. Vent til smøret ligger stille. Legg i kjøttet og stek på max varme i 30 sekunder 


Legg kjøttet over i en ildfast form og stikk inn steketermometer. Sett til side.
Ta vare på det som ligger igjen i stekepannen og den ekstra marinaden til etterpå.

Nå kan du starte på tilbehøret.

Honningbakte rotgrønnsaker
(Til 4 pers) 
4 poteter eller 2 søtpoteter
2 store gulrøtter
1 pastinakk
1 rødløk
8 sjalottløk (hele)
3 ss akasie honning
3 ss smør
Salt og pepper

Skjær poteter i båter og del gulrøtter og pastinakk i tynne staver. Skjær rødløken i ringer. Legg hele skrellede sjarlottløker oppå. Risle over honning. Strø over  salt og pepper.


Sett midt i ovnen på rist i forvarmet ovn på 200 grader. Stek først i 25 min. Vend om på grønnsakene og sett de så i bunnen av ovnen. Sett inn lammecarreen på rista isteden. Hvis du ikke har steketermometer så stek i 10 minutter. Da var min 55 grader og rosa. Den økte 1 grad under hvile. Om du ønsker godt stekt/grå så ta den ut på 59 grader. (Ca 12 minutter). Sett formen på benken og dekk med aluminiumsfolie. Sett grønnsakene tilbake på risten i midten av ovnen. Stek i 15 minutter til. Sett så på grillen og la de stå under grill i noen minutter.

Mens de står under grill så lag skysausen.

Skysausen
Kok opp pannen med også den overflødige glacen med 1 dl vann. Sil den over i en liten smørkopp/liten gryte. Smak om du trenger justering av salt eller syre. Jeg trengte ikke det. Varme den opp så er den klar til servering.

Velbekomme



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©