Lammecarre med asiatiskinspirert glace med ditto saus og honningbakte rotgrønnsaker

Med disse gode smakene får du en flott og annerledes variant av lammecarre.

Lammecarre

Beregn 2-3 pinner eller 250-300 g pr pers

Glace
2 ss ketjap manis
1 ss akasie honning
1 ts saft av lime
0.5 ts malt ingefær

Skjær bort hinner og sener.
Bland sammen glacen og smør over på begge sider. Rute fettet med en skarp kniv.
La kjøttet ligge med fettsiden ned i glacen i minst 3 timer.

Ha smør i en stekepanne. Vent til smøret ligger stille. Legg i kjøttet og stek på max varme i 30 sekunder

Legg kjøttet over i en ildfast form og stikk inn steketermometer. Sett til side.
Ta vare på det som ligger igjen i stekepannen og den ekstra marinaden til etterpå.

Nå kan du starte på tilbehøret.

Honningbakte rotgrønnsaker
(Til 4 pers)
4 poteter eller 2 søtpoteter
2 store gulrøtter
1 pastinakk
1 rødløk
8 sjalottløk (hele)
3 ss akasie honning
3 ss smør
Salt og pepper

Skjær poteter i båter og del gulrøtter og pastinakk i tynne staver. Skjær rødløken i ringer. Legg hele skrellede sjarlottløker oppå. Risle over honning. Strø over  salt og pepper.

Sett midt i ovnen på rist i forvarmet ovn på 200 grader. Stek først i 25 min. Vend om på grønnsakene og sett de så i bunnen av ovnen. Sett inn lammecarreen på rista isteden. Hvis du ikke har steketermometer så stek i 10 minutter. Da var min 55 grader og rosa. Den økte 1 grad under hvile. Om du ønsker godt stekt/grå så ta den ut på 59 grader. (Ca 12 minutter). Sett formen på benken og dekk med aluminiumsfolie. Sett grønnsakene tilbake på risten i midten av ovnen. Stek i 15 minutter til. Sett så på grillen og la de stå under grill i noen minutter.

Mens de står under grill så lag skysausen.

Skysausen
Kok opp pannen med også den overflødige glacen med 1 dl vann. Sil den over i en liten smørkopp/liten gryte. Smak om du trenger justering av salt eller syre. Jeg trengte ikke det. Varme den opp så er den klar til servering.

Velbekomme.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

1 kommentar
    1. Jeg har opplevd at det er vanskelig å finne lammecarre i kjøttdiskene – hvor får man enklest tak i det?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg