hits

Kjttdeig og makaronigrateng

En enkel og god hverdagsform for bde store og sm.

 

 

Hvitsausbasen:
50 g smr
1 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts malt muskat
7 dl melk
4 dl (mlt trr) makaroni
0.5 dl ost ( jarlsberg)
2 ss fersk revet parmesan (kan slyfes)

Kok makaroni etter pakkens anvisning og la den sile av i ett drslag.
Smelt smret i en gryte. Rr s raskt inn hvetemelet. Spe med melken mens du rrer det klumpefritt med en visp. La det smputre under omrring i 7 minutter. Sett til side og rr inn makaronien og osten.


Kjttdeigblandingen
500 g kjttdeig
1 boks (400 g) Mutti tomater
1 dl vann
En halv gul lk
1 ss oregano
1 ss paprikapulver
2 ss kikkoman (soyasaus)
2 ts basilikum
0.5 ts pepper
2 fedd hvitlk eller 1 ss lkpulver
Smak om du nsker tilsette 1 ts salt

Stek kjttdeig og lk. Ha i smakstilsetningene og tomatene. La det smputre i 20 minutter.


Legg makaroniblandingen i en ildfast form (typ lasagneform). Legg s kjttdeigblandingen opp. Str over med nsket mengde ost. Jeg bruker Jarlsberg men bruk det du liker.
Stek p midterste rille i forvarmet ovn p 200 g i 20 min eller til osten er gylden.
Server gjerne med en frisk grnn salat med tomater.

Velbekomme

4 kommentarer

Gud s godt dette s ut! :D

Er det hakkede tomater eller ikke?🤗

Det velger du selv Monica fl: ). De hele gr ogs istykker

Skriv en ny kommentar