hits







Kaldheving av min gjærbakst

  • 07.05.2018, 10:28

Kaldheving er ypperlig feks når man vil ha noe ferdig til dagen etter. Da får man fersk bakst til lunsj. Det er også ypperlig om du er en av de som sliter med å få væsken akkurat passe temperert ved vanlig heving
I facebookgruppen Mat fra bunnen får jeg ofte spørsmål om kaldheving så derfor skriver jeg et innlegg om det nå. 

Uansett hvilken av oppskriftene mine du bruker så kan du bruke denne fremgangsmåten.

Bytt ut temperert væske med helt kald væske. Istedenfor en pose/pakke gjær så bruker du 2 ts gjær. Du kan velge om du setter bakebollen inn i kjøleskapet eller om du feks triller ut boller og setter inn på brett. Jeg setter deigen om kvelden.( Det lengste jeg har kaldhevet er 18 timer men bare over natten går fint)

Dagen etter tar du ut deigen/emnene og etterhever på benken i 1-2 timer (se an hvor mye de vokser). Jeg etterhever stort sett 2 timer.
Stek som angitt i oppskriften.

Lykke til :)



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©