Her har jeg brukt sjokoladekjeks etter denne oppskriften:
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1471553188_sjokoladekjeks.html
“Oreokake“
Bunn:
200 g sjokoladekjeks
75 g smeltet smør
Knus kjeksen og bland i smøret. Fordel det utover en rund 24 cm form. Sett inn i kjøleskapet så den setter seg litt.
Ostekrem:
200 g kremost
2 dl melis
2 dl stivpisket fløte
Blandes godt sammen og fordeles over bunnen. Fordel noen knuste sjokoladekjeks over kremen. Sett tilbake i kjøleskapet.
Sjokolademousse:
200 g sjokolade
4 ss melis
0.5 dl ferdigtraktet kaffe
4 eggeplommer
4 eggehviter
4 dl fløte
Smelt sjokoladen i vannbad, jeg blandet lys og mørk kokesjokolade.
Separer eggene, stivpisk hvitene.
Bland eggeplommene med melis og kaffe, rør godt sammen. Hell så over i sjokoladen, rør godt sammen. Stivpisk fløten og tilsett i sjokolade blandingen og tilsett eggehvitene tilslutt. Du kan også tilsette finknuste sjokoladekjeks. Pass på å blande godt sammen. Fordel så over ostekremen. Og sett tilbake i kjøleskapet.
Pynt med krem og sjokoladekjeks før servering c”,)
Jenny
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..