Sitronkrem er noe av det beste som finnes. Den er også veldig anvendelig. Den kan brukes på vafler, boller, brød, på kaker, i desserter..ja bare egne ønsker setter grenser. I kjøleskap holder den seg fint 2-3 uker ( men så lenge varer den ikke her).
Slik lager jeg min sitronkrem
5 eggeplommer (økologisk)
170 gram sukker
100 gram smør
3 små/mellomstore sitroner
Revet skall av to sitroner.
Sitronene skal helst være økologisk men om du ikke finner det så vask de iallefall godt med vann.
Start med å sette en kjele med litt vann i på koking. Legg noe i bunnen som en bolle kan stå på (bollen skal IKKE berøre vannet. Da vil den bli ødelagt).
Slik som dette
Finn fram en bolle. Ha i sukker. Del smøret i terninger å ha i. Skill plommer fra hviter. Plommene haes i bollen. Skvis ut saften av sitronene. Pass på å få bort steinene. Riv skallet av 2 sitroner og ha i bollen. Vær forsiktig så du ikke får med det hvite da det smaker beskt. Sett bollen oppå det du har lagt i gryta som nå koker.
Pisk i blandingen hele tiden. Det kan være lurt å bruke en hanske da det blir litt varmt. Pisk hele tiden i ca 20 minutter. Da vil den tykne litt men er fortsatt noe flytende. Ha den over på rent tett glass og sett i kjøleskap. Dagen etter har den tykner fint.
Etter noen få timer
Ferdig 🙂
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Hei, Tanja
Hvorfor bør eggene være økologiske?
De må ikke det Marius men jeg foretrekker det
Hei. Lagde denne igårkveld, men den har fortsatt ikke stivnet….er rennende :-/ Hva har jeg gjort feil?
Hadde du på lokk før du avkjølte Mona?
Kan denne brukes som fyll i marsipankake feks? Evt hvilken kaker passer den i? 🙂
Ja! Veldig godt. Vanlig bløtkake med avokado-krem m sitron, og denne!
Det blir nok godt Marit: ). Denne er god i mange typer kaker feks pavlova
Hvor lang holdbarhet har denne?
Det vet jeg faktisk ikke May: )
Åh den er sikkert god som saus til ostekake 😊
Ja Lisbeth: ). Helt nydelig
Hei!
Bruker du usaltet smør i denne eller kan man bruke helt vanlig melange? 🙂
Mvh Lene
Kan bruke melange Lene Pedersen:
Hvor mange glass blir det av denne oppskriften?