Sitronkrem er noe av det beste som finnes. Den er også veldig anvendelig. Den kan brukes på vafler, boller, brød, på kaker, i desserter..ja bare egne ønsker setter grenser. I kjøleskap holder den seg fint 2-3 uker ( men så lenge varer den ikke her).
Slik lager jeg min sitronkrem
5 eggeplommer (økologisk)
170 gram sukker
100 gram smør
3 små/mellomstore sitroner
Revet skall av to sitroner.
Sitronene skal helst være økologisk men om du ikke finner det så vask de iallefall godt med vann.
Start med å sette en kjele med litt vann i på koking. Legg noe i bunnen som en bolle kan stå på (bollen skal IKKE berøre vannet. Da vil den bli ødelagt).
Slik som dette
Finn fram en bolle. Ha i sukker. Del smøret i terninger å ha i. Skill plommer fra hviter. Plommene haes i bollen. Skvis ut saften av sitronene. Pass på å få bort steinene. Riv skallet av 2 sitroner og ha i bollen. Vær forsiktig så du ikke får med det hvite da det smaker beskt. Sett bollen oppå det du har lagt i gryta som nå koker.
Pisk i blandingen hele tiden. Det kan være lurt å bruke en hanske da det blir litt varmt. Pisk hele tiden i ca 20 minutter. Da vil den tykne litt men er fortsatt noe flytende. Ha den over på rent tett glass og sett i kjøleskap. Dagen etter har den tykner fint.
Etter noen få timer
Ferdig
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Hei, Tanja
Hvorfor bør eggene være økologiske?
De må ikke det Marius men jeg foretrekker det
Hei. Lagde denne igårkveld, men den har fortsatt ikke stivnet….er rennende :-/ Hva har jeg gjort feil?
Hadde du på lokk før du avkjølte Mona?
Kan denne brukes som fyll i marsipankake feks? Evt hvilken kaker passer den i?
Ja! Veldig godt. Vanlig bløtkake med avokado-krem m sitron, og denne!
Det blir nok godt Marit: ). Denne er god i mange typer kaker feks pavlova
Hvor lang holdbarhet har denne?
Det vet jeg faktisk ikke May: )
Åh den er sikkert god som saus til ostekake
Ja Lisbeth: ). Helt nydelig
Hei!
Bruker du usaltet smør i denne eller kan man bruke helt vanlig melange?
Mvh Lene
Kan bruke melange Lene Pedersen:
Hvor mange glass blir det av denne oppskriften?