Innlegget er sponset av Acreto AB, Nordens distributør av Crock-Pot. Crock-Pot er en slowcooker, en kasserolle som lager maten sakte, og som du kan la stå uten tilsyn mens du gjør noe annet. Pass på at den står på et underlag som tåler høy varme.
Dette er en klassisk fransk gryte med mye smak. Hver bit er ren nytelse. Idag har jeg smakt til min egen og den kan jeg bare anbefale på det varmeste.
Med rødvin fra Provence og Languedoc- Roussilions både i gryta og i glasset er du sikret suksess.
Jeg fikk nylig en Crock-Pot på i gave så jeg benyttet den. Da fikk retten syde i 8 timer for maksimal smak.
Oppskrift
700 g høyrygg av storfe
150 g røkt sideflesk
4 store gulrøtter
En kurv champion
2 ss soyasaus
1 ts pepper
1 ts timian
1 ts salt
1 stort laurbærblad
2 dl kraft/ vann( hvis vann 1 buljongterning)
Et fjerdedels glass syltet løk
3 dl rødvin feks Gravillas London vielh Carignal 2012 eller Ch. des Sarrins 2011.
Dette er en crock pot. Om du vil kan du lese mer om den her: http://www.crockpot.no
Den jeg har heter 6 L saute slow cooker Witherspoon duraceramic coating.
Skjær gulrot i tynne stenger og sopp i skiver.
Skjær kjøttet i passende biter.
Du kan velge om du vil brune kjøttet i panne først eller ha det rett i.
Ha alt i Crock-Poten. Ha så i søvløk.
Den ser slik ut
Skru bryteren til venstre på det laveste og den til høyre på 8 timer. Sett på lokket. Nå trenger du ikke røre gryten før den er ferdig.
30 min setter du poteter på koking til potetstappe. Jeg legger link til Tilbehør her i bloggen, så kan du se hvordan jeg lager min :
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1457508820_potetmos_tanjastappa_.html
Innlegget er skrevet som en takk til Crock-Pot. Dette er en gryte jeg kommer til å benytte meg mye av fremover til mange herlige middager.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Dette så nydelig ut. Hvor får man kjøpt slik gryte, og hva koster den?
Det ligger en link i oppskriften Aud Løland: ) De selges blant annet på Elkjøp og slike steder. Mange typer. Dette er nyeste typen
Brukte den i USA for 25 Ã¥r siden og kjøpte med meg en hjem. Stor var skuffelsen over at den ikke kunne bukes pÃ¥ “norsk strøm”. (Styrken)
Åh så kjedelig Marit Aas: /
Hei ! Så sykt godt ut ! Kan man lage den i vanlig gryte, og isåfall, hva blir forskjellen ? 🙂
Ja jerngryte går Trine: ). Men da må du røre og passe på så det ikke svir seg eller går tørt
Åh, dette er knallgodt!! Vi bruker å steike kjøttet først. I jerngryte inn i steikeovnen på 100 gr.
Hvordan er det med alkoholinnhold i denne når den er ferdig, noen anelse…? Har jo lokk på hele tiden, fordamper det vekk likevel?
Alkoholen forsvinner Line: )
Helt topp, tok sjansen og det smakte nydelig. Herlig å komme hjem til ferdig middag etter en lang spasertur! Skal hvertfall lage denne flere ganger.
Så utrolig kjekt å høre Line: )
Dette ser veldig godt ut. Har kun spist dette på restaurant. Hvis dette skal lages i jerngryte, er koketiden også da 8 timer?
Tove Heidi feks 6-7 timer på 130 grader i ovnen. Ta en bit av kjøttet. Når kjøttet er skikkelig mørt er det klart 🙂
Jeg klarer ikke smaken av vin i mat. Kan man bruke vanlig kraft her?😊
Hva kan an bruke istedet for vin? Klarer ikkje smaken av vin.
Jeg tenkte å lage denne, men når jeg søker på vinene som er brukt i oppskriften, har alle utgått på sortiment. Er det noen andre viner som kan anbefales i retten?
Bruk en du liker.