Brun lapskaus

Gryter er kjærkomment å lage.  Det er lite arbeid og det metter mange og lett å like for de fleste. Ikke minst får man brukt masse deilige grønnsaker.

Brun lapskaus
( til en familie i to dager)
Serveres med brød eller flatbrød

700 g høyrygg
80 g smør
1.5 dl hvetemel
1 – 1.2 liter kraft (eller vann + buljongterning)
1 ss soyasaus
(1 ts salt)
1 ts pepper
1 liten kålrot
2 store gulrøtter
En halv sellerirot
En halv persillerot
10 poteter
1 liten purre

Skjær opp romtemperert kjøtt i biter og grønnsaker i terninger. Persillerot og sellerirot skjæres mindre pga de er veldig konsentrert på smak.

Smelt smøret i en gryte. Vent til smøret ligger brunt og stille før du har i kjøttet. Stek på sterk varme 1-2 minutter. Hell over melet. Vend rundt hele tiden til du kjenner en brunet lukt (1-2 minutter). Følg senne linken for å se video av hvordan du lager bruning: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1459951767_hvordan_lage_brun_sau.html

Hell på kraft/vann. Ha i grønnsakene minus poteter og purre. Gi ett oppkok under omrøring. Ha i smakstilsetninger. La dette småkoke i 30 minutter. Ha nå i poteter og purre. La det småkoke i ytterligere 20 minutter. Ta noen smaksprøver av terningene for å se om det er gjennomkokt.

Server:)

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

13 kommentarer
    1. Hei 🙂
      Hvetemelet, kan jeg bar bytte det ut med maizena og lage en jevning ?
      Antar det er for at det ikke skal være tynt som suppe….

    2. Det finnes Maizena til brune sauser og gryteretter. Drysses rett i sausen eller gryteretten for jevning☺️

      1. Bruningen av smør og mel jevner lapskausen, og i tillegg gir den en veldig god smak. Viktig, mener jeg. Selv bruker jeg imidlertid aldri selleri fordi den er for skarp i smaken. Kun kjøtt, løk, gulrot, kålrot, purreløk og poteter. Best når man bruker melne poteter. Tips fra meg.

    3. Jeg bruner grovhakket løk og kjøtt av storfe på sterk varme og har det over i en kjele. Skreller og deler poteter, både kokefaste og melne, ca halvparten av hver. Da vil de melne potetene jevne lapskausen. Tilsett oppskårede rotgrønnsaker etter hva du liker. Hell over mørk kraft eller buljong og la det småputre til kjøttet er mørt. Jo lengere, jo bedre. Smak til med salt og pepper.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg