Luksusnachos med guacamole,tomatsalat og rømme

Dette er vel det nærmeste vi kommer “tacomat” her i huset, men dette er kjempegodt om dog ikke fullstendig fra bunnen mht nachochipsen.

Luksusnachos
Nok til 4-5 voksne

2 pk nachos ( 185 g ×2 )
300 g ytrefilet
300 g Jarlsberg
1 pk cheddar i skiver
1 liten purre
1 rød paprika
1 boks mais
Slik ser cheddarosten ut

Tomatsalat
2 store tomater
En halv rødløk
2 ss olivenolje
1 ss saft av sitron
En neve kruspersille
3 klyper maldonsalt.
Bland godt sammen.

Oppskriften min på guacamole finer du her :http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1481997256_guaccemole.html

Slik gjør du:
Del biffen i biter. Krydre med salt og pepper. Om du ønsker kan du bruke feks hvitløk og chili eller annet du liker. Smelt smør i en panne. Vent til smøret ligger brunt og stille før du har i biffkjøttet. Du skal såvidt svisse dette i pannen noen sekund siden det skal videre inn i ovnen.

Bruk en fiskeøse å ta ut kjøttet med eller hell det i ett dørslag så væsken renner av (du ønsker ikke våt myk nachos). Sett til side.

Hakk opp grønnsakene.
Finn frem ett stekebrett med bakepapir eller en ildfast form. Før brukte jeg form men nå bruker jeg brett. Legg ett lag med nachos i bunnen. Strø over med revet ost og cheddar revet i mindre biter. Legg så på mais, paprika i strimler, purre i ringer og biffkjøtt.  Legg nytt lag med nachos og gjenta prosessen.
Sett nederst i forvarmet ovn på 200 grader nederst i 15 minutter.
Server med tomatsalat, guaccamole og rømme. Om du ønsker kan du bruke en sterk salsa. Server umiddelbart.

Her ser du brettet ferdig stekt

 


Velbekomme 🙂

Siste innlegg