Luksusnachos med guacamole,tomatsalat og rømme

Dette er vel det nærmeste vi kommer “tacomat” her i huset, men dette er kjempegodt om dog ikke fullstendig fra bunnen mht nachochipsen.

Luksusnachos
Nok til 4-5 voksne

2 pk nachos ( 185 g ×2 )
300 g ytrefilet
300 g Jarlsberg
1 pk cheddar i skiver
1 liten purre
1 rød paprika
1 boks mais
Slik ser cheddarosten ut

Tomatsalat
2 store tomater
En halv rødløk
2 ss olivenolje
1 ss saft av sitron
En neve kruspersille
3 klyper maldonsalt.
Bland godt sammen.

Oppskriften min på guacamole finer du her :http://matfrabunnenfb.blogg.no/1481997256_guaccemole.html

Slik gjør du:
Del biffen i biter. Krydre med salt og pepper. Om du ønsker kan du bruke feks hvitløk og chili eller annet du liker. Smelt smør i en panne. Vent til smøret ligger brunt og stille før du har i biffkjøttet. Du skal såvidt svisse dette i pannen noen sekund siden det skal videre inn i ovnen.

Bruk en fiskeøse å ta ut kjøttet med eller hell det i ett dørslag så væsken renner av (du ønsker ikke våt myk nachos). Sett til side.

Hakk opp grønnsakene.
Finn frem ett stekebrett med bakepapir eller en ildfast form. Før brukte jeg form men nå bruker jeg brett. Legg ett lag med nachos i bunnen. Strø over med revet ost og cheddar revet i mindre biter. Legg så på mais, paprika i strimler, purre i ringer og biffkjøtt.  Legg nytt lag med nachos og gjenta prosessen.
Sett nederst i forvarmet ovn på 200 grader nederst i 15 minutter.
Server med tomatsalat, guaccamole og rømme. Om du ønsker kan du bruke en sterk salsa. Server umiddelbart.

Her ser du brettet ferdig stekt


Velbekomme 🙂

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

13 kommentarer
    1. Retten ser veldig kul ut! Og lettvinn da…. Men den osten – hvor mye ordentlig ost inneholder den? Ofte består slike ferdigrevne oster av noe annet enn ost; vegetabilsk fettstoff som dessverre er veldig bearbeidet. En ostebit som du river selv er bedre for alle!

    2. Prøvde noe ALA dette forrige hælj,
      Med noen justeringer og inspirasjon her i fra. Men millemåne, definitivt den beste og mettende nachosen jeg har spist noen gang. Det var himmelsk 🙂

    3. Det tok si tid før eg prøvde denna oppskrifta, men for ein opplevelse, nyyydelig👍 Eg brukte karbonadedeig i staden for biff synes biff ofte blir seig, angra ikkje på det, vurderte tacokrydder, men glad eg ikkje valgte det, heilt perfekt blir ikkje siste gong👏😊

    4. Mat fra bunnen, og noe av den verste fabrikat osten man kan få tak i ? Hallo ?

      Dette er hverken luksus eller mat fra bunnen, da har man skikkelige råvarer i.

      Skal man lage skikkelig nachos så vet jeg hvordan man lager langt bedre enn dette, og da har man vanlig løk ikke purre, mais, chili, biff i mindre biter sammen med kylling filet i mindre biter..

      Nachos er noe helt annet enn dette.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg