Dette er utrolig godt samt at det er veldig lett å lage. Når du er igang kan du lage mye og fryse i aliminiumsformer. Dette er kjekt å ta opp av fryseren på hektiske dager og de kan fryses i rå tilstand. Ta opp kvelden før bruk og sett i kjøleskapet.
Grønnsaks- og kjøttpudding
Nok til 4-5 voksne
400 g karbonadedeig elr kjøttdeig
400 g amerikansk grønnsaks- blanding (tint)
1 finhakket løk
1 dl fløte, melk eller vann etter ønske
2 egg
3 ss potetmel
2 ts salt
2 ts malt ingefær
1 ts pepper
En halv muskatnøtt eller 0.5 ss malt
Slik gjør du:
Ha alt i en bolle. Bland godt sammen. Jeg foretrekker å bruke hendene.
Smør en form med nøytral olje. Denne formen er 1.5 liter.
Fyll massen i formen.
Sett ovnen på 180 grader med en ildfast form med vann på en rist på nederste rille (den må romme formen med puddingen)
Når temperaturen er nådd så sett kjøttpuddingen ned i formen med vannet. Stek i 60 minutter. Om du ønsker kan du hvelve den på ett fat før servering.
Fløtesaus
(du kan bruke vanlig brun saus om du vil
Lag bruning av
100 g smør
1.5 dl mel.
Ta gryta til side og tilsett 6 dl kraft eller vann.
La dette putre i 20-25 min til melsmaken blir borte.
Tilsett 2 dl fløte, 1 ss soyasaus, 2 ts dijonsennep,1 ts salt og 1 ts pepper.
Er du i tvil om hvordan lage bruning til saus? Da kan du se min video og lese mine gode råd her : http://matfrabunnenfb.blogg.no/1459951767_hvordan_lage_brun_sau.html
Kålstuing:
Trikset med god kålstuing er å ikke la kålen koke for lenge!! Hakk opp
1/2 kål i passe småbiter.
Legg i lettsaltet vann.
Fra det begynner å koke tar du tiden på 7 min. Ta av 1 dl av kokevannet når den er ferdig kokt og sett til side.
Hell så kålen i ett dørslag.
Smelt 2 ss smør i en gryte og tilsett raskt 3 ss mel.
Tilfør umiddelbart 6 dl melk samt kålvannet og ett par ts muskat.
Smak til med salt og pepper.
La den putre i 5-10 min til melsmak er borte og stuingen tykk og jevn.
Tilsett kål og en skvett fløte (om du vil) ett minutt før servering.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Lagde kjøttpuddingen og sausen i dag, kjempe godt
Så herlig å høre Camilla: )
Lagde denne igår! Den va bare helt nydelig!
Går det greit å bruke medisterfarse i stedet for karbonadedeig? Eller eventuelt blande? 5 kg medisterfarse i fryser’n.
Jada Heidi Sortnes: )
Ser godt ut!
Denne skal prøves i dag. 
Unni: Håper den faller i smak
Hei. God blogg med mange fine oppskrifter. Takk!
Takk Unni: )
Har funnet fram ingrediensene til denne. Skal lages i dag.
Hei,
Jeg skriver for å informere deg om at vi tilbyr personlige lån med 2% rente. Vi kan gi deg lån slik at du kan gjennomføre prosjektene dine eller andre ting du vil gjøre. Kontakt oss direkte via e-post: sduplens@gmail.com
Beste hilsener
Takk for fine oppskrifter, denne skal prøves til helgen.
Har vippset kr.200.- som takk for herlige oppskrifter ♥️Men ,det er min mann som har vippset.