Har du lurt på hvorfor kjøttet alltid er så mørt på kinarestaurant?
Her er metoden for hvordan man kan få det seigeste oksekjøtt mørt.
Metoden heter ” velveting”. Forklaring kommer lenger ned.
Biff chop suey
Velveting:
6 ss hvitvinseddik
3 eggehviter
3 toppede ss maizenna
3 ss nøytral olje
1.5 ts salt
Chop suey:
Jeg bruker grytekjøtt pga velveting metoden men vil du flotte deg kan du bruke høyrygg
500 g grytekjøtt eller høyrygg
1 classic wok blanding
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
6 dl vann
0.5 dl sesamolje (til steking)
0.5 dl soyasaus (kikkoman)
0.5 dl oystersaus
1 dl ketsjap manis
2 ts malt ingefær krydder
1 ts pepper
1 terning/1 ts brunt sukker
3 ts maizenna + 0.5 dl vann
Jeg anbefaler å mørne kjøttet over natten ved velveting eller senest fra morgen av samme dag. Følg oppskriften over.
Slik ser velveting ut. Det er bare å røre sammen ingrediensene.
Hell blandingen over kjøttet. Pass på at alt kjøttet er dekt. Sett i kjøleskap.
Når du skal igang med middagslagingen så hell kjøttet i ett dørslag. Skyll kjøttet slik at velveting blir skylt bort.
Kok opp en kasserolle med vann. Når vannet fosskoker har du kjøttet oppi. La det ligge i 20 sekunder. Tøm gryta over dørslaget så kjøttet får rent av.
Stek classic wok blandingen på høy varme i sesamolje i 5 min. De 2 siste minuttene har du i boksene med vannkastanjer og bambusskudd.
Hell grønnsakene på en tallerken.
Legg kjøttet i stekepannen med pepperet ( du trenger ikke mer olje). Stek på max varme i ca 1 min. Ha i vann, ingefær, ketsjap manis, soyasaus og oystersaus og brunt sukker.
La koke på høy varme i 10 minutter.
Bland maizenna med 0.5 dl vann og hell i pannen og la det koke 3 minutter til.
Ha i grønnsakene og vend om.
La det stå 1 min til før servering.
Serveres med ris.
Velbekomme
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Det så utrolig godt ut 🙂
Hvor mange personer beregner du til av denne oppskriften
Hei! Vet du om velveting også kan funke på strimlet svinekjøtt?
På alt kjøtt Sanne Brekklund Pedersen: )
4-5 voksne Gunn: )
Takk Pernille: )
Det så kjempe godt ut! må testes 😀
Takk kakerogdessert: )
Hei hvor får man kjøpt ketshap manis
Feks på kiwi Monica: )
Er oppskriften på velveting kun til 500 gr kjøtt?? kan man legge kjøttet med velveting i pose eller må det ligge i skål?
Er denne retten helt glutenfri? (Kjøper glutenfri soyasaus), men tenkte på de andre ingrediensene?
Vær litt ops på oystersausen også. Finnes glutenfrie alternstiver
Nei men det finnes gf alternativer Line: )
Det viktige er at kjøttet er helt dekt Line: )
Denne skal jeg prøve meg på idag. Ketsjap manis var utsolgt overalt, nesten, fikk kjøpt det hos Coop Mega. Gleder meg til middag i dag 🙂
Utsolgt faktisk Nina Fabricius: )
Kan det være en sammenheng mon tro ??
Hei!😊
Kan kyllingkjøtt brukes istedet?
Må kylling mørnes før bruk i denne retten?
Holder på med denne nå, spent på resultatet da jeg ELSKER denne retten på restaurant 😊
Hadde også litt problemer med å finne Ketsjap manis i dag. Min lokale kiwi sa den hadde gått ut av sortimentet deres nå i februar.
Har en annen med kylling Sissel: ). Trykk på meny og skriv i søk
Hva mener du med grytekjøtt? Bankekjøtt eller. Gleder meg til å prøve denne 😄😄
Feks høyrygg Mona H: )
Eg lure på kor mye hvor mye wok blanding som skal i. På butikken hadde de både 500 gram og 850 grams poser. Skal teste denne retten i helga 😊
Har ikke hvitvinseddik, kan jeg bruke vanlig eddik, eller balsamico vineddik?
Trond Sæbbe: Bruker 500 g 🙂
Har ikke erfaring på det dessverre Linn:
Skal det virkelig være 1 dl ketsjap manis?
Ja Charlotte: ) men smak evt til etter eget ønske
Hei.
Hvis jeg lager dobbel oppskrift, skal alle matvarer også dobles?
Ja. Elisabeth: )
Hei 😊
Tenkte å prøve meg på denne da “alle” skryter av den👍
Men blir det like godt med ferdig wok blanding som med ferske grønnsaker? Hvilke grønnsaker er i classic wok blanding?
Ferske er vel best men mest næring i de frosne på denne tiden av året Marthe: ). Du må nesten se på posen på butikken
Mister ikke kjøttet mye av smaken da?? Så veeeldig godt ut 😍
Det syns jeg ikke Hege: ). Men du må ikke bruke velveting om du ikke vil 🙂
Hva mener du med 1 terning/1 teskje brunt sukker?
Kan en steke i vanlig olje i stedet for sesamolje?
Brun sukkerterning eller 1 ts løst brunt sukker WencheS: )
Lagde denne i dag, den ble kjempegod:-)
Så herlig å høre WencheS: )
Lagde denne til middag idag:-) sinnsykt godt:-)
Så kjekt å høre Ivan: )
Denne skal jeg prøve i dag, gleder meg 😀
Håper du ble fornøyd Renate: )
Når jeg googler sesamolje får jeg opp både blank og brun olje, hva er riktig?
Blank Camilla: )
Blev altfor søtt for meg dessverre :/
Hei.
Det står Maizenna i oppskriften.. Er det mais stivelse eller Maizenna som man bruker i sauser? Hvit eller brun? 🙂
Hvit maisstivelse Therese: )
Da kan du redusere på det søte Lina: )
Har vært på flere butikker nå. De har ikke sesamolje. Noen annen olje jeg da kan bruke?
Dessverre nei Laila L: /
Nå har jeg kjøttet i KJ.skapet.. Blir ikke mer enn et par timer i velveting….håper det holder. Jeg har brukt okse ytrefilet. Jeg ser at noen lurer på sesamolje….jeg har kjøpt det på Krone frukt i Hønefoss. Det er sikkkert å få tak i lignende butikker. Gleder meg til å lage denne retten. Kommmert til å ha både sopp, løk og Chassewnøtter oppi.
Det blir dessverre ikke så mørt med ytrefilet Marianne:/. Håper du skjærte veldig tynt
Skal det virkelig være 6 dl vann? Synes det var mye.
Det stemmer Unni hammering:)
Hva er så spesielt med sesamolje ettersom man ikke kan erstatte den med annen olje
Har ikke fått tak i ketsjap manis :O går det ann å lage uten/bruke annen soyasaus?
Det finnes oppskrift på ketsjap manis om du googler Anne: ). Du kan også bruke den som heter sweet soya
Helt distinkt smak Elin: )
Nydelig mat😉
Tusen Elin søberg:)
Jeg bestiller alltid biff chop suey når jeg er på kinaresturant og syns desverre ikke denne ligner.
Jeg finner en bismak i sausen! 😮
Jeg halvverte ketjap manis og oystersaus, og hadde litt mer brunt sukker, kikkoman og sesamolje. Ble mye bedre på smak, i tillegg hadde jeg mer vann, og litt mer maizena for å tykne den riktig.
Men selvfølgelig hver vår smak, men oppskriften er helt topp for de som liker kraftige smaker! 🙂
Jeg hadde kjøttet så vidt i panna, og deretter puttet det over sammen med sausen i en gryte. Kokte på lav varme i 2 timer, og kjøttet smeltet på tunga, og for min del ble sausen bedre jo lenger den kokte! Til slutt freste jeg grønnskene i panna og tømte de over til kjøttet og susen helt på slutten.
Ny favoritt her i hus! 🙂
Bra at du iallefall fikk utviklet til en som passet deg Janne: )
Takk for oppskrift :o) Sist laget jeg den med velveting og da måtte jeg kaste det meste, denne gangen benyttet jeg meg av kebab biffstrimler som jeg lot marinere i en blanding av olivenolje og natron i 6 timer før de ble stekt. Fulgte oppskriften forøvrig og det var ikke en eneste bit igjen når vi var ferdig, utrolig godt!!
Så herlig Anne: )
Hvor mange er oppskriftene til? Er de til en fam på 4? Jeg er enslig,så derfor jeg lurer 🙂 Må jo regne og gjøre om litt.Skal ha Chop Suey i dag 🙂
may: Ja, oppskriftene er til 4, litt storspiste personer 🙂
Kan denne retten fryses?
Det kan den Heidi men grønnsakene blir mer dvask
Dette var ingen høydare! Middagen gikk rett og slett i bosset. Har fulgt oppskriften til punkt og prikke men det ble altfor beiskt/søtt. Aldri smakt slikt på kinarestauranter.
Så negativt svar da? Merkelig at du ikke fikk det til å smake godt?
Ser enooormt godt ut!
Den er ekstremt populær i facebookgruppen 🙂
Ingen hvitløk og ingen chilli? Ingen koriander? Ellers god… kanskje kraftvinstedet for vann
Har en del bankekjøtt hjemme, kan jeg bruke det?
Har omvendt utfordring: Kan marinere kjøttet nå, men skal ikke steke før lørdag. Hvor lenge kan høyryggen ligge i blandingen?