Har du lurt på hvorfor kjøttet alltid er så mørt på kinarestaurant?
Her er metoden for hvordan man kan få det seigeste oksekjøtt mørt.
Metoden heter ” velveting”. Forklaring kommer lenger ned.
Biff chop suey
Velveting:
6 ss hvitvinseddik
3 eggehviter
3 toppede ss maizenna
3 ss nøytral olje
1.5 ts salt
Chop suey:
Jeg bruker grytekjøtt pga velveting metoden men vil du flotte deg kan du bruke høyrygg
500 g grytekjøtt eller høyrygg
1 classic wok blanding
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
6 dl vann
0.5 dl sesamolje (til steking)
0.5 dl soyasaus (kikkoman)
0.5 dl oystersaus
1 dl ketsjap manis
2 ts malt ingefær krydder
1 ts pepper
1 terning/1 ts brunt sukker
3 ts maizenna + 0.5 dl vann
Jeg anbefaler å mørne kjøttet over natten ved velveting eller senest fra morgen av samme dag. Følg oppskriften over.
Slik ser velveting ut. Det er bare å røre sammen ingrediensene.
Hell blandingen over kjøttet. Pass på at alt kjøttet er dekt. Sett i kjøleskap.
Når du skal igang med middagslagingen så hell kjøttet i ett dørslag. Skyll kjøttet slik at velveting blir skylt bort.
Kok opp en kasserolle med vann. Når vannet fosskoker har du kjøttet oppi. La det ligge i 20 sekunder. Tøm gryta over dørslaget så kjøttet får rent av.
Stek classic wok blandingen på høy varme i sesamolje i 5 min. De 2 siste minuttene har du i boksene med vannkastanjer og bambusskudd.
Hell grønnsakene på en tallerken.
Legg kjøttet i stekepannen med pepperet ( du trenger ikke mer olje). Stek på max varme i ca 1 min. Ha i vann, ingefær, ketsjap manis, soyasaus og oystersaus og brunt sukker.
La koke på høy varme i 10 minutter.
Bland maizenna med 0.5 dl vann og hell i pannen og la det koke 3 minutter til.
Ha i grønnsakene og vend om.
La det stå 1 min til før servering.
Serveres med ris.
Velbekomme
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Det så utrolig godt ut
Hvor mange personer beregner du til av denne oppskriften
Hei! Vet du om velveting også kan funke på strimlet svinekjøtt?
På alt kjøtt Sanne Brekklund Pedersen: )
4-5 voksne Gunn: )
Takk Pernille: )
Det så kjempe godt ut! må testes
Takk kakerogdessert: )
Hei hvor får man kjøpt ketshap manis
Feks på kiwi Monica: )
Er oppskriften på velveting kun til 500 gr kjøtt?? kan man legge kjøttet med velveting i pose eller må det ligge i skål?
Er denne retten helt glutenfri? (Kjøper glutenfri soyasaus), men tenkte på de andre ingrediensene?
Vær litt ops på oystersausen også. Finnes glutenfrie alternstiver
Nei men det finnes gf alternativer Line: )
Det viktige er at kjøttet er helt dekt Line: )
Denne skal jeg prøve meg på idag. Ketsjap manis var utsolgt overalt, nesten, fikk kjøpt det hos Coop Mega. Gleder meg til middag i dag
Utsolgt faktisk Nina Fabricius: )
Kan det være en sammenheng mon tro ??
Hei!
Kan kyllingkjøtt brukes istedet?
Må kylling mørnes før bruk i denne retten?
Holder på med denne nå, spent på resultatet da jeg ELSKER denne retten på restaurant
Hadde også litt problemer med å finne Ketsjap manis i dag. Min lokale kiwi sa den hadde gått ut av sortimentet deres nå i februar.
Har en annen med kylling Sissel: ). Trykk på meny og skriv i søk
Hva mener du med grytekjøtt? Bankekjøtt eller. Gleder meg til å prøve denne

Feks høyrygg Mona H: )
Eg lure på kor mye hvor mye wok blanding som skal i. På butikken hadde de både 500 gram og 850 grams poser. Skal teste denne retten i helga
Har ikke hvitvinseddik, kan jeg bruke vanlig eddik, eller balsamico vineddik?
Trond Sæbbe: Bruker 500 g
Har ikke erfaring på det dessverre Linn:
Skal det virkelig være 1 dl ketsjap manis?
Ja Charlotte: ) men smak evt til etter eget ønske
Hei.
Hvis jeg lager dobbel oppskrift, skal alle matvarer også dobles?
Ja. Elisabeth: )
Hei

Tenkte å prøve meg på denne da “alle” skryter av den
Men blir det like godt med ferdig wok blanding som med ferske grønnsaker? Hvilke grønnsaker er i classic wok blanding?
Ferske er vel best men mest næring i de frosne på denne tiden av året Marthe: ). Du må nesten se på posen på butikken
Mister ikke kjøttet mye av smaken da?? Så veeeldig godt ut
Det syns jeg ikke Hege: ). Men du må ikke bruke velveting om du ikke vil
Hva mener du med 1 terning/1 teskje brunt sukker?
Kan en steke i vanlig olje i stedet for sesamolje?
Brun sukkerterning eller 1 ts løst brunt sukker WencheS: )
Lagde denne i dag, den ble kjempegod:-)
Så herlig å høre WencheS: )
Lagde denne til middag idag:-) sinnsykt godt:-)
Så kjekt å høre Ivan: )
Denne skal jeg prøve i dag, gleder meg
Håper du ble fornøyd Renate: )
Når jeg googler sesamolje får jeg opp både blank og brun olje, hva er riktig?
Blank Camilla: )
Blev altfor søtt for meg dessverre :/
Hei.
Det står Maizenna i oppskriften.. Er det mais stivelse eller Maizenna som man bruker i sauser? Hvit eller brun?
Hvit maisstivelse Therese: )
Da kan du redusere på det søte Lina: )
Har vært på flere butikker nå. De har ikke sesamolje. Noen annen olje jeg da kan bruke?
Dessverre nei Laila L: /
Nå har jeg kjøttet i KJ.skapet.. Blir ikke mer enn et par timer i velveting….håper det holder. Jeg har brukt okse ytrefilet. Jeg ser at noen lurer på sesamolje….jeg har kjøpt det på Krone frukt i Hønefoss. Det er sikkkert å få tak i lignende butikker. Gleder meg til å lage denne retten. Kommmert til å ha både sopp, løk og Chassewnøtter oppi.
Det blir dessverre ikke så mørt med ytrefilet Marianne:/. Håper du skjærte veldig tynt
Skal det virkelig være 6 dl vann? Synes det var mye.
Det stemmer Unni hammering:)
Hva er så spesielt med sesamolje ettersom man ikke kan erstatte den med annen olje
Har ikke fått tak i ketsjap manis :O går det ann å lage uten/bruke annen soyasaus?
Det finnes oppskrift på ketsjap manis om du googler Anne: ). Du kan også bruke den som heter sweet soya
Helt distinkt smak Elin: )
Nydelig mat
Tusen Elin søberg:)
Jeg bestiller alltid biff chop suey når jeg er på kinaresturant og syns desverre ikke denne ligner.


Jeg finner en bismak i sausen!
Jeg halvverte ketjap manis og oystersaus, og hadde litt mer brunt sukker, kikkoman og sesamolje. Ble mye bedre på smak, i tillegg hadde jeg mer vann, og litt mer maizena for å tykne den riktig.
Men selvfølgelig hver vår smak, men oppskriften er helt topp for de som liker kraftige smaker!
Jeg hadde kjøttet så vidt i panna, og deretter puttet det over sammen med sausen i en gryte. Kokte på lav varme i 2 timer, og kjøttet smeltet på tunga, og for min del ble sausen bedre jo lenger den kokte! Til slutt freste jeg grønnskene i panna og tømte de over til kjøttet og susen helt på slutten.
Ny favoritt her i hus!
Bra at du iallefall fikk utviklet til en som passet deg Janne: )
Takk for oppskrift :o) Sist laget jeg den med velveting og da måtte jeg kaste det meste, denne gangen benyttet jeg meg av kebab biffstrimler som jeg lot marinere i en blanding av olivenolje og natron i 6 timer før de ble stekt. Fulgte oppskriften forøvrig og det var ikke en eneste bit igjen når vi var ferdig, utrolig godt!!
Så herlig Anne: )
Hvor mange er oppskriftene til? Er de til en fam på 4? Jeg er enslig,så derfor jeg lurer
Må jo regne og gjøre om litt.Skal ha Chop Suey i dag 
may: Ja, oppskriftene er til 4, litt storspiste personer
Kan denne retten fryses?
Det kan den Heidi men grønnsakene blir mer dvask
Dette var ingen høydare! Middagen gikk rett og slett i bosset. Har fulgt oppskriften til punkt og prikke men det ble altfor beiskt/søtt. Aldri smakt slikt på kinarestauranter.
Så negativt svar da? Merkelig at du ikke fikk det til å smake godt?
Ser enooormt godt ut!
Den er ekstremt populær i facebookgruppen
Ingen hvitløk og ingen chilli? Ingen koriander? Ellers god… kanskje kraftvinstedet for vann
Har en del bankekjøtt hjemme, kan jeg bruke det?
Har omvendt utfordring: Kan marinere kjøttet nå, men skal ikke steke før lørdag. Hvor lenge kan høyryggen ligge i blandingen?