Spareribs med coleslaw, maiskolber og ris

Her har vi allerede sparket igang grillsesongen :). Spareribs er utrolig godt og utrolig billig mat om man lager selv av svineribbe. Da får man store saftige stykker nok til å mette mange eller flere middager om man fryser ned. Jeg marinerer og vakumerer en del av bitene og legger rett i fryseren.

Spareribs
En svineribbe uten buklist.
(Dette kan du be om i ferskvaren. Du kan også be de dele opp for deg om du ikke vil dele den opp selv)

Jeg deler den selv i tint tilstand. Jeg lar den tine 2 døgn i kjøleskapet.

Først deles den på langs over beina og så mellom beina i passende størrelser/serveringsstykker.

Etter stykkene er delt opp lager du marinaden.

Marinade:
16 ss ketchup,
8 ss tomatpure,
4  ss rødvinseddik,
4  ss honning,
4 ss sennep
4 ss grillkrydder.

Pensle bitene på alle sider og legg i ildfast form/former. Dekk formen/formene med plastfolie og sett i kjøleskapet til neste dag.

Neste dag:
Beregne 4,5 timer totalt

Pakk stykkene inn i aliminiumsfolie. Rull rundt 3-4 ganger og tett skikkelig.  Legg på grill hvor varme kan reguleres og sett på 90 grader.
La de ligge under lokk på denne temperaturen i 4 timer.

I mellomtiden tilbereder du coleslaw. Her er link til min coleslaw.
Trykk her:http://matfrabunnenfb.blogg.no/1466683514_coleslaw__klsalat.html

Samtidig kan du forberede maisen som skal legges på grillen når det har gått 4 timer og du skal ta spareribsene ut av folien og grille de på direkte varme.

Slik lager jeg maiskolber på grillen.
Trykk her: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1466943727_maiskolber_p_grillen.html

Når spareribsene har ligget i 4 timer på på 90 grader er det på tide å grille de. Sett opp grillen til ca 250.
Nå kan du sette på risen ( jasminris) og legge maisen på grillen.
Ta stykkene ut av aliminiumsfolie og grill på alle 4 sidene ca 5 minutter på hver side.
Nå er alt ferdig helt samtidig.

Se så mørt kjøttet er. Det ramlet bokstavelig talt fra hverandre.

Da er det bare å NYTE!

 

Velbekomme:)
Scrolle gjerne ned og del innlegget.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

6 kommentarer

Siste innlegg