Smørbrødkake/smørgåstårta med reker

Smørgåstårta er svensk tradisjon og serveres i selskaper som ett mer mettende alternativ til vanlige kaker.
Jeg har laget en versjon med enkle og rene smaker. Liker du rekesmørbrød vil du like denne.

Smørgåstårta med reker
12-18 porsjoner etter størrelse

18 skiver loff
1 kg reker (veid frosne med skall)
1 stor fiskepudding
120 g crab lobs
9 egg (økologiske for farge og smak)
1 butikkjøpt plante med dill
2 sitroner

Sausen/dressingen
2 bokser rømme (6 dl)
330 g majones (2 poser eller selvlaget)
8 ts saft av sitron
1 ts salt
2 ts pepper

Jeg brukte helprodukter da de er lettere å jobbe med (renner mindre).
Det smaker også best.

Rør sammen forsiktig og sett kaldt.

Legg 9 egg i vann og hardkoke de. Det tar 8 min fra det begynner å putre. Avkjøle de i rikelig  kaldt vann en god stund. Skrelle de og del 6 av eggene i skiver. Jeg valgte å skjære de siste 3 eggene i båter for å bygge opp på midten av kaken til slutt.

Skjær skorpene av loffskivene. Legg 6 skiver på ett fat. Ha på rikelig av dressingen (4mm ca). Dette skal trekke inn i brødet. Legg skiver av egg over hele flaten. Dryss over litt salt og ha igjen over bare litt dressing i noen striper.
Legg 6 nye skiver oppå. Ha nok ett raust lag med dressing på. Klipp opp dill og strø oppå (feks 5 ss).
Legg på siste laget med brød. Smør godt med dressing på sidene ( festemiddel for pynten) og så oppå..
Skjær opp fiskepudding i tynne skiver. Fest skivene langs kantene sammen med crab lobs og legg resten oppå. Pynt oppå etter eget ønske. Jeg valgte å bygge opp med eggebåter i midten sammen med båter av en sitron. Dryss skrelte reker over. Klipp opp mer dill og strø over. Legg nien tynne skiver med sitron rundt om.

Det er ett must at kaken får stå å trekke over natten.

Server gjerne med en skål med sitronbåter på bordet.

Oppbevares kaldt.
Hvor lenge kaken er holdbar er det rekene som avgjør.

Oppskrift på min nydelige loff finner du her. Om du ønsker kan du tilsette litt sukker for en søtere variant.

Loff:http://matfrabunnenfb.blogg.no/1476629315_luftig_loff_med_spr_s.html

Slik lager du majones. Du trenger ikke noe spesielle smakstilsetninger her da dressingen er smakssatt. Egg og olje holder.

Majones: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1460048062_hvordan_lage_majones.html

Håper det vil smake.
Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere:)

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

4 kommentarer
    1. Synes det smaker bedre med laks og reker på smörgåstårtan. Det brukes også leverpostei som smaksvariant.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg