Tanja & Tuppen – slakting av en hane steg for steg

I dette innlegget får du se både flere videoer og bilder av slakting av en hane steg for steg.
Når det blir for mange haner i en hønseflokk blir det lett kaos og da er det fint å vite at dette er kjempegod og ikke minst økologisk og kortreist mat. Denne hanen ble klekket på nyttårsaften og idag hadde den nådd en fin størrelse.

 

Dette er veldig greit å holde på med ute.
Vi starter med å tenne opp et bål.

Video 1 : Intro

video:Coq au vin del 1

 

Video 2 : Avlivning, hanen ble svimeslått først. Den døde på første hugg, men dødskramper må man regne med. 

video:Coq au vin del 2

 

Video 3: Dypping i kokende vann

video:Coq au vin del 3

 

Video 4:  Ribbing av fjær

video:Slakting av hane steg for steg del 4

 

Video 5 :  Fjerning av innvoller

video:Slakting av hane steg for steg del 5

 

 

 

Her er noen bilder fra underveis

Det er viktig å skylle kjempenøye både utvendig og innvendig. Dette er lettere om du splitter den opp.

Legger ved min oppskrift på coq au vine her :   http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1487769127_coq_au_vin_med_hne.html

Håper du syns dette var et spennende og annerledes  innlegg 🙂

7 kommentarer

Siste innlegg