Tanja & Tuppen – slakting av en hane steg for steg

I dette innlegget får du se både flere videoer og bilder av slakting av en hane steg for steg.
Når det blir for mange haner i en hønseflokk blir det lett kaos og da er det fint å vite at dette er kjempegod og ikke minst økologisk og kortreist mat. Denne hanen ble klekket på nyttårsaften og idag hadde den nådd en fin størrelse.

Dette er veldig greit å holde på med ute.
Vi starter med å tenne opp et bål.

Video 1 : Intro

video:Coq au vin del 1

 

Video 2 : Avlivning, hanen ble svimeslått først. Den døde på første hugg, men dødskramper må man regne med.

video:Coq au vin del 2

 

Video 3: Dypping i kokende vann

video:Coq au vin del 3

 

Video 4:  Ribbing av fjær

video:Slakting av hane steg for steg del 4

 

Video 5 :  Fjerning av innvoller

video:Slakting av hane steg for steg del 5

 

 

Her er noen bilder fra underveis

Det er viktig å skylle kjempenøye både utvendig og innvendig. Dette er lettere om du splitter den opp.

Legger ved min oppskrift på coq au vine her :   http://matfrabunnenfb.blogg.no/1487769127_coq_au_vin_med_hne.html

Håper du syns dette var et spennende og annerledes  innlegg 🙂

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

9 kommentarer
    1. Synest virkelig ikke dette innholdet er noe passende. Grotesk! Greit at dyr blir slaktet hver dag, du trenger ikke å legge ved step-by-step bilder OG film av det

      1. jo hun gjør det, fordi vi som gir hønene og hanene ett fint liv (som ikke kyllingen du sannsynligvis spiser har hatt), trenger p vite dette pga vo må avlive haner ellers fører det til at kyllingene dreper hverandre til slutt.(på mindre»human» måte. wake up

    2. Takk for praktisk og grei info her! 🤗👍 det kan bli nødvendig ein vakker dag å vita korleis vi lagar maten frå bunnen, supert!!

    3. Det er ikke nødvendig å dyppe i vann. Har prøvd begge deler og det er like enkelt å ribbe uten å dyppe. Husk å begynne med de store fjærene, de setter seg fast etter avliving om man venter for lenge. Da blir de vanskelig å få av.

    4. Flott innlegg! Min datter og jeg planlegger å ha noen kyllinger til det formål. Blir spennende.

    5. Så synd at filming av fremgangsmåte er fjernet.. Hadde vært nyttig for oss som aldri har vært med på dette tidligere og vil lære hvordan vi gjør dette på en human måte☺️
      De som synes livets gang er ekkel, trenger jo ikke å se filmene.
      Takk for bilder og nyttig tekst ☺️👌🏾

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg