Tanja & Tuppen – slakting av en hane steg for steg

I dette innlegget får du se både flere videoer og bilder av slakting av en hane steg for steg.
Når det blir for mange haner i en hønseflokk blir det lett kaos og da er det fint å vite at dette er kjempegod og ikke minst økologisk og kortreist mat. Denne hanen ble klekket på nyttårsaften og idag hadde den nådd en fin størrelse.

Dette er veldig greit å holde på med ute.
Vi starter med å tenne opp et bål.

Video 1 : Intro

video:Coq au vin del 1

 

Video 2 : Avlivning, hanen ble svimeslått først. Den døde på første hugg, men dødskramper må man regne med.

video:Coq au vin del 2

 

Video 3: Dypping i kokende vann

video:Coq au vin del 3

 

Video 4:  Ribbing av fjær

video:Slakting av hane steg for steg del 4

 

Video 5 :  Fjerning av innvoller

video:Slakting av hane steg for steg del 5

 

 

Her er noen bilder fra underveis

Det er viktig å skylle kjempenøye både utvendig og innvendig. Dette er lettere om du splitter den opp.

Legger ved min oppskrift på coq au vine her :   http://matfrabunnenfb.blogg.no/1487769127_coq_au_vin_med_hne.html

Håper du syns dette var et spennende og annerledes  innlegg 🙂

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

7 kommentarer
    1. Synest virkelig ikke dette innholdet er noe passende. Grotesk! Greit at dyr blir slaktet hver dag, du trenger ikke å legge ved step-by-step bilder OG film av det

    2. Takk for praktisk og grei info her! 🤗👍 det kan bli nødvendig ein vakker dag å vita korleis vi lagar maten frå bunnen, supert!!

    3. Det er ikke nødvendig å dyppe i vann. Har prøvd begge deler og det er like enkelt å ribbe uten å dyppe. Husk å begynne med de store fjærene, de setter seg fast etter avliving om man venter for lenge. Da blir de vanskelig å få av.

    4. Flott innlegg! Min datter og jeg planlegger å ha noen kyllinger til det formål. Blir spennende.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg