Søte vaniljesausboller

Innlegget inneholder annonselenker

Etter at jeg fikk ny kjøkkenmaskin har bakegleden og bakeiveren nådd nye høyder i heimen så da er det "fare" for at det også kommer litt nytt i bloggen. Det kan vel sies å være på høy tid uansett.

Disse bollene ble søte og nydelige med en klar karakteristisk vaniljesmak.

Søte vaniljesausboller (20-25 stk)

1 kg hvetemel
150 g smør
5 dl vaniljesaus(hjemmelaget eller kjøpt)
2 dl  sukker (eller mindre om du vil)
2 egg ( 1 av de til pensling)
1 pose tørrgjær
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 ts kardemomme (sløyfes om du vil)

Oppskrift på hjemmelaget vaniljesaus har jeg lagt ut før og det finner du her :

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455561878_rips_med_vaniljesaus_.html

Fremgangsmåte :
Ha alt det tørre og et egg i en bakebolle.
Smelt smøret i en kasserolle. Hell i vaniljesausen og rør rundt. Kjenn om væsken er fingertemperert. Ha væsken i bakebollen og kjør maskinen på middels temperatur i ca 10 minutter (om du ikke har maskin kan du kna).
Sett på hevelokket eller et klede. La det stå slik til deigen har doblet seg (45-60 minutter)

Rull ut deigen til en lang pølse og del opp i ca like emner.  Du trenger ikke mel til utbakingen. Trill de runde og sett de tett sammen på brettet.
La de etterheve 30-45 minutter.
Stekes midt i forvarmet ovn på 225 grader i 10 minutter. Avkjøles på rist.

Nb Om du vil ha de enda søtere og bedre kan du ha litt melisglasur på toppen.
For å se hvordan jeg lager melisglasur så trykk her :
  http://matfrabunnenfb.blogg.no/1522866930_saftig_kringle_med_rosiner_og_glasur.html

Om du er interessert å kjøpe denne kjøkkenmaskinen som er en Ankarsrum Assistent 1500 w får du 1000 kr avslag på den akkurat nå ved å bruke rabattkoden Tanja. Den kommer i veldig mange fine farger.

For bestilling av maskinen så trykk på linken. Skriv TANJA i feltet for rabattkode:
https://www.kitchenstore.no/categories/kjokkenmaskiner

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg