Verdens beste/Kvæfjordkake

Verdens beste er absolutt ikke vanskelig å lage, spesielt ikke hvis man vet hvor fallgruvene kan ligge og om man har noen ekstra triks og tips oppi ermet.

Slik lykkes jeg alltid med Verdens beste.

Bunn
75 g smør
2 dl melis
5 eggeplommer
1.5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
4 ss melk

Marengs
5 eggehviter
2 dl sukker
1 liten neve mandler eller en pose mandelflak

Fyll
Jeg syns det er viktig med mye fyll men det er opp til hver og en
Jeg bruker:
5 dl vaniljekrem
3-4 dl kremfløte
Tips: du kan ha i noen dråper romessens om du vil

Slik gjør du :
Legg et bakepapir på en stekeplate (30×40 cm)
Tips: Smør bakepapiret godt med smør. Da er det utrolig enkelt etterpå når du skal løsne den uten å ødelegge den.
Rør smør og sukker porøst. Tilsett eggeplommene litt etter litt og visp litt mellom hver runde. Til slutt rør forsiktig inn hvetemel og bakepulver.
Bruk en slikkepott eller smørekniv og stryk den med lett hånd utover bakepapiret. La det være igjen 2-3 cm  til hver kant.

Marengsen
Les dette. VIKTIG
Mange skylder på kjøkkenmaskinen når de ikke får til marengsen men (dessverre) er det nok ens egen feil når den ikke lykkes.

Vær derfor nøye med følgende tips : Tips 1: Det er VELDIG viktig at både bolle og visp er gullende og 100 % ren. Selv om den SER  ren ut så kan den likevel ha fettstoffer på seg. Dette vil ødelegge enhver marengs. Jeg vasker derfor for hånd med så varmt vann som mulig og Zalo og jeg tørker det med en helt ren kjøkkenhåndduk.

Tips 2: Jeg har ALLTID noen små fnugg med salt i enhver marengs. Dette er for å være sikker på at den blir stiv som den skal.

Tips 3: Marengsen er ikke klar før du kan snu bollen på hodet uten at noe renner ut.

Tips 4: Vær veldig NØYE når du skiller hviten fra plommen. Kommer det være bittelitt plomme i hviten så betyr det ødelagt marengs. Skill derfor ett og ett egg om gangen i en kopp og ha hviten over i en annen for hver gang. Da slipper du å kaste bort flere egg enn ett hvis uhellet først er ute.

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Dette tar ca 7-10 minutter med maskin. Sjekk at bollen kan snues opp ned ( forsiktig).

Stryk så marengsen forsiktig over bunnen. Dryss hakkede mandler eller mandeflak over.

Stek kaken i forvarmet  ovn på 175 grader midt i i 35-40 minutter. Det er bedre å steke litt for lenge enn for lite.
Tips: Følg med på hjørnene. Når de begynne å bli litt mørke så er den ferdig.

Avkjøl kaken.

Fyllet
Bland pisket krem med vaniljekrem.
Du kan bruke hjemmelaget eller kjøpt vaniljekrem.
Legger ved link til hjemmelaget vaniljekrem som jeg har laget tidligere.
Den finner du her :
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1490207850_ste_horn_med_vaniljekrem_kiwi_og_jordbr.html

Del kaken i to. Bruk en bøybar tynn skjærefjøl og vipp den under ene halvdelen. Legg den på et egnet fat med stekesiden opp .
Har du ikke en slik fjøl kan du bruke noe annet tynt eller feks to lange kniver men med bøybar skjærefjøl er det superlett og du kan rett og slett ikke feile.
Legg på kremen og smør lett utover. Legg så på den andre delen med stekesiden opp. Sett kaken kjølig.
Jeg syns den er best etter en natt i kjøleskapet.

Da er det bare å ta imot applausen av de som skal spise den 🙂
Velbekomme

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg