hits

Het hummersuppe


1-2 hummer
1 liter hummerkraft (se nederst for oppskrfit)
1 stilk stangselleri
1 gulrot
2 sjalottløk 
3 dl kremfløte
2 dl ekstra dry prosecco
2 gode skvis sitron
3 ts tomatpure
Krydder
Ha 2 ss olivenolje
2 ss smør i en kasserolle.
Finkutt løk, gulrot og stangselleri i kjempetynne skiver.
La de frese seg møre i gryta på litt over middels varme i 10-15 min.
Bruk stavmikser når det er mørt.
Ha i kraft, fløte, prosecco og tomatpuré, og gi ett oppkok.
Tilsett 2 1/2 ts salt,
1/2 ts pepper,
1 ts Cayenne,
1 ts paprikapulver,
1 ts timian
1 ts sukker.

Hummerkraft

Hummerskall
Ca 1 liter vann
2 ts tomatpure
5 dusker persille
Ha olivenolje i en gryte. 
Fres skallene i ca 1 min på hver side. 
Hell over vann og ha i tomatpuré og persille. 
La småkoke i 1 time. 
Sil av.

Rett før servering tilsetter du hummerkjøttet eller fordeler kjøttet i serveringstallerkener 

Server med ristet loff.
 
Velbekomme.
        Tanja 
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar