hits

Kjøttpudding med baconsaus, smørstekte grønnsaker og poteter av Tanja


Kjøttpudding med baconsaus, smørstekte grønnsaker og poteter av Tanja
(Glutenfri)

Kjøttpuddingen:
1 kg karbonadedeig
200 gram sideflesk eller bacon
2 dl fløte
1 dl baconfett
2 små løk (knust/most)
2 egg
1 ts pepper
3 ts salt
1 ts ingefær
2 ts sambal oelek (chilipasta)
10 cm finkutta purre
Stek bacon i terninger og la purren surre med på skutten. 
Bland karbonadedeigen med fløte,egg,krydder, stekt bacon og fløte 
godt sammen med hendene.
Ha deigen i en ildfast (brød)form. 
Stek på nederste rille på 200 g i 30 min.

Baconsaus:
200 g salt sideflesk eller bacon
10 cm purre
2 store charlottløk
3 dl vann
3 dl fløte
3 ss creme fraiche
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss soyasaus
Stek bacon. Sett til side. 
La purre og løk surre i litt smør i en liten gryte i 7-8 min på middels varme. 
Tilsett det stekte baconet. Stavmiks dette til en jevn masse.
Ha i vann, fløte og krydder og la det småputre i 10 min. 

Smørstekte grønsaker 
Del 3 gulrøtter i staver og del inn 1 blomkål i buketter. 
Stek i godt smør i 8-9 min.
Kok poteter i 20-25 min.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar