Rådyrgryte med potetmos og tranebær

  • 19.02.2016, 18:28


Rådyrgryte med potetmos og tranebær:

100 gr smør
1,5 dl mel
6 dl vann
2 dl crème fraiche 
3 dl fløte 
3 skiver fløtemysost 
1 ts Dijon sennep

Smelt smø, r ha i mel .
Rør til dette blir brunt. Ha i vann.
Ha i resten av ingrediensene 
La dette putre.

3 store sjarlottløk
1/4 rødløk 
3 store gulrøtter

Del dette opp og surr de i litt smør til de er blitt blanke og myke.
Ha i 1 dl rødvin og kok ned til halv mengde.
Ha denne blandingen i sausen

500 g rådyr i biter 
2 ts salt 
2 ts pepper
Ha smør i en stekepanne. 
Da smøret ligger brunt og stille steker du kjapt rådyrbitene 

Legg kjøttet så i sausen. 
Ha i 2 store kjøttbuljongterninger. 
Kok ut stekepanna med 1.5 dl vann og tilsett denne skyen i gryta. 
Stek 250 g sopp med bare litt smør på hard varme i stekepanne ett par min. 
Sett dette til side.

 
Del opp 1/4 brokkoli i små biter. 
Sett til side. 
10 min før servering tilsetter du soppen og brokkolien i gryta. 

Potetmos:
16 - 18 Asterix poteter kokes i ca 22 min.
100 g smør 
3 dl fløte
1-2 dl melk
Salt og pepper 

Ha potetene i en kjele.
Ha i smør og bruk redskap til å stappe med. 
Tilsett fløte og melk slik at den blir luftig.
Smak til med salt og pepper.

Velbekomme.

              Tanja 



2 Kommentarer














JMO

16.12.2016 kl.14:11

Det ser godt ut.

Men er det ikke unødvendig mye meieriprodukter her?

Det ser som sagt godt ut. Men jeg ser for meg at smaken av kjøtt og annet vil drukne i alt det mettet fett.
matfrabunnenfb.blogg.no

16.12.2016 kl.16:17

Du kan smake til som du ønsker JMO: ) Jeg liker den sånn og den har fått mye skryt i facebookgruppen


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©