hits

Rådyrgryte med potetmos og tranebær


Rådyrgryte med potetmos og tranebær:

100 gr smør
1,5 dl mel
6 dl vann
2 dl crème fraiche 
3 dl fløte 
3 skiver fløtemysost 
1 ts Dijon sennep

Smelt smø, r ha i mel .
Rør til dette blir brunt. Ha i vann.
Ha i resten av ingrediensene 
La dette putre.

3 store sjarlottløk
1/4 rødløk 
3 store gulrøtter

Del dette opp og surr de i litt smør til de er blitt blanke og myke.
Ha i 1 dl rødvin og kok ned til halv mengde.
Ha denne blandingen i sausen

500 g rådyr i biter 
2 ts salt 
2 ts pepper
Ha smør i en stekepanne. 
Da smøret ligger brunt og stille steker du kjapt rådyrbitene 

Legg kjøttet så i sausen. 
Ha i 2 store kjøttbuljongterninger. 
Kok ut stekepanna med 1.5 dl vann og tilsett denne skyen i gryta. 
Stek 250 g sopp med bare litt smør på hard varme i stekepanne ett par min. 
Sett dette til side.

 
Del opp 1/4 brokkoli i små biter. 
Sett til side. 
10 min før servering tilsetter du soppen og brokkolien i gryta. 

Potetmos:
16 - 18 Asterix poteter kokes i ca 22 min.
100 g smør 
3 dl fløte
1-2 dl melk
Salt og pepper 

Ha potetene i en kjele.
Ha i smør og bruk redskap til å stappe med. 
Tilsett fløte og melk slik at den blir luftig.
Smak til med salt og pepper.

Velbekomme.

              Tanja 

2 kommentarer

Det ser godt ut.

Men er det ikke unødvendig mye meieriprodukter her?

Det ser som sagt godt ut. Men jeg ser for meg at smaken av kjøtt og annet vil drukne i alt det mettet fett.

Du kan smake til som du ønsker JMO: ) Jeg liker den sånn og den har fått mye skryt i facebookgruppen

Skriv en ny kommentar