hits







Ciabatta

  • 19.02.2016, 18:31


Ciabatta 
(Kun en heving)
1 kg mllerens pizzamel
7 ss god olivenolje
1 pk trrgjr
6-7 dl vske (37 grader)
4 ts salt
2 klyper sukker


Elt sammen deigen godt, gjerne i kjkkenmaskin. 
La heve p et lunt sted. 
Bak ut i 8 emner. 
Stek midt i ovnen p 225 grader i 18 min. 
Jeg bruker bakingsteel, men vanlig plate kan brukes. 

 

Hvorfor bruke Tipo 0 ? 00 istedetfor siktet hvetemel. 

Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjr deigen tyelig, jo mer gluten desto mer tyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen. 

Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall. 

Tipo 0  = 65% 

Tipo 00 = 55% 

Siktet hvetemel = 78 % , inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00. 

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..  

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 

 



13 Kommentarer














Rebecca

19.02.2016 kl.23:24

1 kg. Komma mellom godt og gjerne. P et lunt sted. Midt i ovnen, ikke mitt. Komma fr "men".
matfrabunnenfb.blogg.no

20.02.2016 kl.04:37

Rebecca: Takk for st du retter p oss, gr litt fort innimellom :) Skal endre p det!
Kristin

15.03.2016 kl.11:48

Ser det str "vske"; betyr det at man kan bruke bde vann og melk? :-)
matfrabunnenfb.blogg.no

15.03.2016 kl.18:08

Vann Kristin: )
Norunn

15.03.2016 kl.23:13

Blir det ikke rart med olje i ciabatta?
matfrabunnenfb.blogg.no

16.03.2016 kl.03:53

Nei Norunn: ). Men om du er nervs kan du bruke noen annens oppskrift
Linda

05.06.2016 kl.11:59

Hvor lenge skal de heve ?

Siden det bare en heving, skal de stekes med en gang de er baket ut da el ?
matfrabunnenfb.blogg.no

05.06.2016 kl.13:35

Heves 30 min. Bakes ut og rett i ovnen Linda: )
Manon Christel Kros

17.07.2016 kl.11:18

Hvor mange blir det cirka av en deig?
matfrabunnenfb.blogg.no

17.07.2016 kl.20:51

Syns nhuske det blir 8 store Manon Christel Kros: )

05.11.2016 kl.12:43

Laila Jogerud
Marita

05.03.2018 kl.20:15

Er det noen grunn for bruke trrgjr fremfor fersk gjr?
matfrabunnenfb.blogg.no

06.03.2018 kl.19:14

Marita: Med fersk gjr er temperaturen p vska veldig viktig. Ellers ingen forskjell :)


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik