Ciabatta

  • 19.02.2016, 18:31


Ciabatta 
(Kun en heving)
1 kg møllerens pizzamel
7 ss god olivenolje
1 pk tørrgjær
6-7 dl væske (37 grader)
4 ts salt
2 klyper sukker


Elt sammen deigen godt, gjerne i kjøkkenmaskin. 
La heve på et lunt sted. 
Bak ut i 8 emner. 
Stek midt i ovnen på 225 grader i 18 min. 
Jeg bruker bakingsteel, men vanlig plate kan brukes. 

 

Hvorfor bruke Tipo 0 ? 00 istedetfor siktet hvetemel. 

Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjør deigen tøyelig, jo mer gluten desto mer tøyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen. 

Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall. 

Tipo 0  = 65% 

Tipo 00 = 55% 

Siktet hvetemel = 78 % , inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00. 

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..  

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 

 



11 Kommentarer














Rebecca

19.02.2016 kl.23:24

1 kg. Komma mellom godt og gjerne. På et lunt sted. Midt i ovnen, ikke mitt. Komma før "men".
matfrabunnenfb.blogg.no

20.02.2016 kl.04:37

Rebecca: Takk for st du retter på oss, går litt fort innimellom :) Skal endre på det!
Kristin

15.03.2016 kl.11:48

Ser det står "væske"; betyr det at man kan bruke både vann og melk? :-)
matfrabunnenfb.blogg.no

15.03.2016 kl.18:08

Vann Kristin: )
Norunn

15.03.2016 kl.23:13

Blir det ikke rart med olje i ciabatta?
matfrabunnenfb.blogg.no

16.03.2016 kl.03:53

Nei Norunn: ). Men om du er nervøs kan du bruke noen annens oppskrift
Linda

05.06.2016 kl.11:59

Hvor lenge skal de heve ?

Siden det bare en heving, skal de stekes med en gang de er baket ut da el ?
matfrabunnenfb.blogg.no

05.06.2016 kl.13:35

Heves 30 min. Bakes ut og rett i ovnen Linda: )
Manon Christel Kros

17.07.2016 kl.11:18

Hvor mange blir det cirka av en deig?
matfrabunnenfb.blogg.no

17.07.2016 kl.20:51

Syns ånhuske det blir 8 store Manon Christel Kros: )

05.11.2016 kl.12:43

Laila Jogerud


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©