Blomkålsuppe med serrano og parmesan


Blomkålsuppe med serrano og parmesan 

Skyll to små blomkåler eller en stor.
Ta av blad og grovstilk og putt det i en gryte med en liter vann sammen med 3 stilker vårløk.
Kok under lokk i 20 min.

Del blomkålen i buketter og ha i en gryte med
1.5 l kokende vann,
1 hønsebuljong og en
1 liten kjøttbuljong .
Da vannet igjen koker la bukettene koke i 7 min.
Ta så ut blomkålen med fiskeøse og spar krafta.

Lag jevning i en stor gryte av
50 g smør og
2 ss hv.mel.
Ha oppi kokevannet fra blomkålen og visp.
Tilsett også vann fra blad og stilker.

Tilsett 2 dl kremfløte
2 ss creme fraiche
1/2 ts revet muskat
Smak til med salt og pepper
Da blader og grovstilk har kokt i 20 min kjør den med stavmikser.
Dette gir god smak og tykkelse. Ha det oppi suppa. La putre 20 min.
Sprøstek serranoskinke i tørr panne.
Like før servering har du oppi de ferdigkokte bukettene. Dryss litt parmesan over og nyt 🙂

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg