hits

Blomkålsuppe med serrano og parmesan


Blomkålsuppe med serrano og parmesan 


Skyll to små blomkåler eller en stor. 
Ta av blad og grovstilk og putt det i en gryte med en liter vann sammen med 3 stilker vårløk. 
Kok under lokk i 20 min.


Del blomkålen i buketter og ha i en gryte med 
1.5 l kokende vann,
1 hønsebuljong og en 
1 liten kjøttbuljong . 
Da vannet igjen koker la bukettene koke i 7 min. 
Ta så ut blomkålen med fiskeøse og spar krafta. 

Lag jevning i en stor gryte av 
50 g smør og 
2 ss hv.mel. 
Ha oppi kokevannet fra blomkålen og visp. 
Tilsett også vann fra blad og stilker.

Tilsett 2 dl kremfløte 
2 ss creme fraiche 
1/2 ts revet muskat
Smak til med salt og pepper 
Da blader og grovstilk har kokt i 20 min kjør den med stavmikser. 
Dette gir god smak og tykkelse. Ha det oppi suppa. La putre 20 min. 
Sprøstek serranoskinke i tørr panne. 
Like før servering har du oppi de ferdigkokte bukettene. Dryss litt parmesan over og nyt :)

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-
14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar