hits

Plankebiff for to

Plankebiff for to


Duchessepoteter: 
Kok 12 mlm.store poteter i ca 25 min. 
Mos dem med 
150 gram smør. 
2.5 dl fløte. 
Smak til med salt og pepper. 
Visp inn ett egg. 
Bruk kakesprøyte og legg dotter med mos rundt hele planken.

Biffen : 
Du kan bruke både ytrefilet og mørbrad, men jeg bruker indrefilet. 
Romtemperert. 
Tykke biter er en fordel. 
Ha smør i steikepanna. 
Vent til smøret er brunt og ligger stille. 
Stek biffen på sterk varme 20-30 sekund på hver side. 
Ha på salt og pepper. 
Legg den på planken og la den hvile en stund. 
Så tar du i steketermometer. 

Blodig tilsvarer en temp på 50-55 grader. 
Medium ca 60 til 65 grader. 
Halv tomat på hver med ost.
Stekes på 230 grader midt i ovnen.

 

Lys peppersaus:

1/2 dl hel pepper
1/2 dl god cognac
2 dl fløte
1-2 ts dijonsennep
Smak til med salt og pepper  
2 ss creme fraiche
Rist hel pepper på middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent på søtlig pepperaroma.
Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.

Tilsett så fløte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. Sil bort pepperkorn om ønskelig.


Server med stekt løk  -

Kantareller: Stek på hard varme. Ristes i panna. Tilsett smør etter 30 sek. Rist og ha på salt og pepper.

Bernaise er godt som alternativ saus. 

          Tanja

8 kommentarer

Dette såg både godt og spennande ut! Er det ein vanlig treplanke du brukar?

Siri: Nei, dette er en planke som er beregnet på mat. Fåes kjøpt på Clas Ohlson :) Anbefales!

Skal smøret smeltes og fløten varmes? Når mann lager potetene?

Smøret smelter i de varme potetene Tuva:

Veldig godt, vart middagen her i kveld:-)

Skal man ikke bruke muskatnøtt i duchessepotetene? Skal det pensles med egg eller olje før det skal inn i ovnen? Og hva er det grønne noen bruker inni mosen? Sett restauranter har det :)

Jeg bruker ikke muskat i det Tina: )Det kan nok variere hva folk har i.. div urter hvitløk osv

Skriv en ny kommentar