Plankebiff for to

  • 26.02.2016, 15:32

Plankebiff for to


Duchessepoteter: 
Kok 12 mlm.store poteter i ca 25 min. 
Mos dem med 
150 gram smør. 
2.5 dl fløte. 
Smak til med salt og pepper. 
Visp inn ett egg. 
Bruk kakesprøyte og legg dotter med mos rundt hele planken.

Biffen : 
Du kan bruke både ytrefilet og mørbrad, men jeg bruker indrefilet. 
Romtemperert. 
Tykke biter er en fordel. 
Ha smør i steikepanna. 
Vent til smøret er brunt og ligger stille. 
Stek biffen på sterk varme 20-30 sekund på hver side. 
Ha på salt og pepper. 
Legg den på planken og la den hvile en stund. 
Så tar du i steketermometer. 

Blodig tilsvarer en temp på 50-55 grader. 
Medium ca 60 til 65 grader. 
Halv tomat på hver med ost.
Stekes på 230 grader midt i ovnen.

 

Lys peppersaus:

1/2 dl hel pepper
1/2 dl god cognac
2 dl fløte
1-2 ts dijonsennep
Smak til med salt og pepper  
2 ss creme fraiche
Rist hel pepper på middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent på søtlig pepperaroma.
Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.

Tilsett så fløte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. Sil bort pepperkorn om ønskelig.


Server med stekt løk  -

Kantareller: Stek på hard varme. Ristes i panna. Tilsett smør etter 30 sek. Rist og ha på salt og pepper.

Bernaise er godt som alternativ saus. 

          Tanja



8 Kommentarer














Siri

26.02.2016 kl.19:19

Dette såg både godt og spennande ut! Er det ein vanlig treplanke du brukar?
matfrabunnenfb.blogg.no

26.02.2016 kl.19:42

Siri: Nei, dette er en planke som er beregnet på mat. Fåes kjøpt på Clas Ohlson :) Anbefales!
Tuva

14.03.2016 kl.14:59

Skal smøret smeltes og fløten varmes? Når mann lager potetene?
matfrabunnenfb.blogg.no

15.03.2016 kl.11:12

Smøret smelter i de varme potetene Tuva:
Elin

07.01.2017 kl.21:06

Veldig godt, vart middagen her i kveld:-)
matfrabunnenfb.blogg.no

09.01.2017 kl.19:41

Kos å høre Elin: )
Tina

14.03.2017 kl.15:04

Skal man ikke bruke muskatnøtt i duchessepotetene? Skal det pensles med egg eller olje før det skal inn i ovnen? Og hva er det grønne noen bruker inni mosen? Sett restauranter har det :)
matfrabunnenfb.blogg.no

15.03.2017 kl.10:16

Jeg bruker ikke muskat i det Tina: )Det kan nok variere hva folk har i.. div urter hvitløk osv


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©