hits

Fløtegratinerte poteter (favoritt)

Jeg har lagt ut flere typer fløtegratinerte poteter bakover, men dette er min favoritt selv om den ikke er helt klassisk.

Jeg har prøvd å lage de på alle tenkelige måter, men kun på denne måten får jeg de krema potetene jeg ønsker. Dette er også raskeste måten.

Fløtegratinerte poteter

Poteter etter ønske
Fløte
Maizenna
Løk
Salt
Ost
Pepper
Hvitløk om ønskelig

Skrell potetene. Del potetene i tynne skiver (Jeg foretrekker Asterix ). Ha disse i en kasserolle. Fyll opp med fløte til det er ca 2 cm igjen til toppen av potetene. La dette småkoke i 10 min. Rør ut 2 toppede ts maizenna i 1 dl fløte. Hell blandingen i gryta. Kok videre i 5 min. Smak til med salt, pepper og evt hvitløk. Hell over i ildfast form og stek midt i ovnen på 200 grader i 25 minutter.

             Tanja 

38 kommentarer

Det ser kjempegodt ut :) Veldig glad i potet selv. Det blir mest ovnsbakt potet her egentlig. Funker det og :D Ha en fortsatt fin kveld!

Hvor er det meningen løken kommer inn i bildet?!?

Kokes med fløten fra starten Maiken: )

Hva med osten?

Legges på topp før den går i ovnen Sina: )

Heidi Sortnes

Heidi Sortnes

Hvorfor maisenna?

Eneste måten jwg har blitt fornøyd på Heidi Sortnes: ). Enormt mange pos tilbakemeldinger på denne

Jeg bruker den jeg også, men har ikke brukt maisenna. Kjempegod er den.

Prøv Anonym: )Veldig stor forskjell mht konsistens

Heidi Sortnes

Heidi Sortnes

Jeg bruker den jeg også, men har ikke brukt maisenna. Kjempegod er den. Skal prøve med maisenna neste gang.

Tror ikke d vil angre Heidi Sortnes: )

Småkoke under lokk? :)

har du prøvd å bytte ut halvparten av fløten med kokosmelk? Kjempe godt. 😄

Er ikke så glad i det Anonym: )

Matfløte eller kremfløte? :)

Bruker denne oppskriften uten maizenna.

Nå når det er nypoteter så blir det aldri like bra. Men maizenna når det er nypoteter, funker knall 👍

Ragnhild Eatland

Ragnhild Eatland

Det er helt unødvendig å bruke både løk og maizena. De beste potetene syns jeg er Beate. Kok en liten stund i MATFLØTE om du vil spare kcal. Litt under kant i kant med matfløte.Sett så i ovnen dekket med ost til den er passe gyllen.

Ragnhild Eatland: Nå har jo ikke løk og maisenna samme funksjonen da ;) Løk for smak og maisenna for tykning. Hva slags fløte man bruker er helt opp til den som lager det :)

Vibeke Mandal

Vibeke Mandal

Kremfløte gjør retten fastere enn matfløte .

Jeg bruker kun kremfløte i mat Vibeke Mandal: ). Matfløte er ikke ett produkt jeg bruker

Hvor mye fløte går med til ca 1kg poteter? Har bare en 1/3L å tenkte lage til 2 voksne og 2 barn. Kan man evt spe med melk? Er matfløte jeg har...

Jeg bruker kremfløte så da må du ha i litt mer maizenna. Jeg bruker ca 5 dl på 12- 15 poteter Tonje:). Har ikke veid

Nå gleder jeg meg for nå står den i ovnen :)

Spent på å høre hva du syns Monica: )

Jeg har kun mandelpoteter, hvordan er de å gratinere?

Mange foretrekker mandelpoteter som er det mest vanlige Chiefen:). Jeg foretrekker dog kokefaste og litt tyggemotstand. Smakssak :)

God morgon. Kan desse potetene gjerast ferdige for steiking, for så å venta i kjøleskap ca eit døgn til steiking?

Går sikkert fint Ragnhild. Eneste som evt kan skje er at det skiller seg. Så romtemperer først

Endelig fikk jeg til gode fløtegratinerte poteter. Takk for oppskrift, denne var helt perfekt!

Kan man bruke lys maizenna jevner?

Kjempe fornøyd med denne oppskriften... Brukt den flere ganger å blir en slager nesten hver lørdag :)

Så koselig å høre Monica: )

Enkel og god oppskrift. Falt i smak hos min familie🖒 Brukte matfløte, men trengte ikke maisenna, da potetene inneholdt mye stivelse.

Skriv en ny kommentar