Potetmos "Tanja-stappa"

  • 09.03.2016, 08:33


 

Potetmos er ikke bare potetmos. Barna mine blir dypt skuffa når de spiser stappe hjemme hos andre. Enten er det potetmos laget på melk eller enda verre limet "posemos".

Den minste var morsom da hun begynte å lese. Hun kom springende inn døra og ropte: Mamma, mamma... vet du at på butikken har de potetmos oppi en bitteliten pose? ?
Hvordan får all mosen plass oppi den egentlig? ;)

Potetmos "Tanja-stappa"

15-18 Asterix poteter
100 gram smør
3 dl fløte
1-2 dl melk
Salt, pepper, evt gressløk.


Kok poteter møre i 25 min. Hell av vann og ha i smør. Stamp den med en kålrabistapper. Når smøret har smeltet har du i fløte og stamper videre. Ta så en sleiv og rør den luftig med den. Smak til med salt og pepper. 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter        



22 Kommentarer














Oda

09.03.2016 kl.08:35

Det så godt ut!!
matfrabunnenfb.blogg.no

09.03.2016 kl.11:24

Takk Oda:)

09.03.2016 kl.10:54

Hvis du koker potetene i melk, stapper i melka, beholder du sll potetsmak. Så kan du tilsette fløt og smør
Caroline

09.03.2016 kl.15:07

Jeg takler ikke klumper i potetmosen min, det er den eneste grunnen for at jeg bare spiser posestappe :) Men hvis jeg bruker stavmikser så blir det null klumper, men da blir også stappen veldig seig :) selvom posestappen er full av E-stoffer så er faktisk den billigere enn å lage selv :-)

Men skal virkelig prøve denne, det så helt fantastisk godt ut !!!
matfrabunnenfb.blogg.no

09.03.2016 kl.15:09

Hvis du skal bruke stavmikser må du ikke ha salt i før den er ferdig Caroline:
Mona

09.03.2016 kl.19:04

Ville heller gått for melen potetsort. For eksempel pimpernell eller kerrs pink :)
matfrabunnenfb.blogg.no

09.03.2016 kl.22:06

Mona: Kan bruke det du vil, jeg er fornøyd med Astrix :)
matfrabunnenfb.blogg.no

10.03.2016 kl.19:51

Mange foretrekker det men jeg liker litt biter i mosen osv. Jeg syns at asterixsmaken er best Mona:)
Hanne Werner

10.03.2016 kl.10:57

Sluttet helt med posestappe! Hjemmelaget er mye bedre og kjempeenkelt å lage. Har alltid en stor bit sellerirot sammen med potetene. Det gir kjempegod smak. Bruker bare kålerabistamper, synes stappa blir best når den er litt grov. Og selvfølgelig fløte og "godt" smør :-)
matfrabunnenfb.blogg.no

10.03.2016 kl.19:49

Helt enig mef deg Hanne Werner:
Mona

11.03.2016 kl.18:46

Smaken er som baken! Personlig er mandelpotet min favoritt til potetmos :)
matfrabunnenfb.blogg.no

12.03.2016 kl.03:07

Mona: det er sant :)
Tia

09.04.2016 kl.18:10

En liten (eller to) fedd hvitløk kokt sammen med potetene gjør også susen.
matfrabunnenfb.blogg.no

09.04.2016 kl.19:09

Har en hvitløksallergiker i hus : /

10.04.2016 kl.06:01

rømme i potetstappa er tingen, selfølgelig med melk og smør også :-)
Nybegynner

17.08.2016 kl.18:46

Kan man fryse resten av stappen og varme opp senere? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2016 kl.20:40

Jeg har aldri vært begeistra for å gjøre det Nybegynner: ). Har jeg rester lager jeg brennende kjærlighet dagen etter. Oppskrift ligger her i bloggen :)
Marit Messenlien Ingjerd

11.11.2016 kl.22:56

Her i huset lages stappa forskjellig ut fra hvordan den skal brukes;

- mye godt smør, litt melk og salt og pepper til stappe som skal brukes til gryter etc.

- bare mye godt smør, salt og pepper til topping på hvit bacalao og til potetmos- rosetter. Her bruker jeg kakesprutepose( sterk plast) og en ståltupp med stjernemønster. Rosettene spruter jeg i muffinsformer av silikon og steker til de får litt skorpe. Lekkert å servere til bl.a helstekt filet etc. Hmmm.......sprø utenpå og myke inni.
Maja

02.03.2017 kl.10:49

Foretrekker å koke potetene i melk og tilsetter myyye mer smør enn 100g på så mange poteter😱 Har av og til i noen dråper trøffelolje for å løfte smaken. Synes det er supergodt, lærte d på en restaurant som hadde 1 michelingstjerne før de la opp (gjennåpnet nå). Og noen elsker det men kan bli litt spesielt for andre. Jeg syns det tar potetmosen til nye høyder!
matfrabunnenfb.blogg.no

03.03.2017 kl.11:09

Bruker trøffelolje i sellerirotpure:) Nydelig
Celine

26.06.2017 kl.01:31

Hvor mye bør jeg halvere oppskriften for 2pers?
matfrabunnenfb.blogg.no

26.06.2017 kl.20:03

Beregn 3-4 poteter og person Celine:)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©