hits







Potetmos "Tanja-stappa"

  • 09.03.2016, 08:33


 

Potetmos er ikke bare potetmos. Barna mine blir dypt skuffa nr de spiser stappe hjemme hos andre. Enten er det potetmos laget p melk eller enda verre limet "posemos".

Den minste var morsom da hun begynte lese. Hun kom springende inn dra og ropte: Mamma, mamma... vet du at p butikken har de potetmos oppi en bitteliten pose? ?
Hvordan fr all mosen plass oppi den egentlig? ;)

Potetmos "Tanja-stappa"

15-18 Asterix poteter
100 gram smr
3 dl flte
1-2 dl melk
Salt, pepper, evt gresslk.


Kok poteter mre i 25 min. Hell av vann og ha i smr. Stamp den med en klrabistapper. Nr smret har smeltet har du i flte og stamper videre. Ta s en sleiv og rr den luftig med den. Smak til med salt og pepper. 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter        



22 Kommentarer














Oda

09.03.2016 kl.08:35

Det s godt ut!!
matfrabunnenfb.blogg.no

09.03.2016 kl.11:24

Takk Oda:)

09.03.2016 kl.10:54

Hvis du koker potetene i melk, stapper i melka, beholder du sll potetsmak. S kan du tilsette flt og smr
Caroline

09.03.2016 kl.15:07

Jeg takler ikke klumper i potetmosen min, det er den eneste grunnen for at jeg bare spiser posestappe :) Men hvis jeg bruker stavmikser s blir det null klumper, men da blir ogs stappen veldig seig :) selvom posestappen er full av E-stoffer s er faktisk den billigere enn lage selv :-)

Men skal virkelig prve denne, det s helt fantastisk godt ut !!!
matfrabunnenfb.blogg.no

09.03.2016 kl.15:09

Hvis du skal bruke stavmikser m du ikke ha salt i fr den er ferdig Caroline:
Mona

09.03.2016 kl.19:04

Ville heller gtt for melen potetsort. For eksempel pimpernell eller kerrs pink :)
matfrabunnenfb.blogg.no

09.03.2016 kl.22:06

Mona: Kan bruke det du vil, jeg er fornyd med Astrix :)
matfrabunnenfb.blogg.no

10.03.2016 kl.19:51

Mange foretrekker det men jeg liker litt biter i mosen osv. Jeg syns at asterixsmaken er best Mona:)
Hanne Werner

10.03.2016 kl.10:57

Sluttet helt med posestappe! Hjemmelaget er mye bedre og kjempeenkelt lage. Har alltid en stor bit sellerirot sammen med potetene. Det gir kjempegod smak. Bruker bare klerabistamper, synes stappa blir best nr den er litt grov. Og selvflgelig flte og "godt" smr :-)
matfrabunnenfb.blogg.no

10.03.2016 kl.19:49

Helt enig mef deg Hanne Werner:
Mona

11.03.2016 kl.18:46

Smaken er som baken! Personlig er mandelpotet min favoritt til potetmos :)
matfrabunnenfb.blogg.no

12.03.2016 kl.03:07

Mona: det er sant :)
Tia

09.04.2016 kl.18:10

En liten (eller to) fedd hvitlk kokt sammen med potetene gjr ogs susen.
matfrabunnenfb.blogg.no

09.04.2016 kl.19:09

Har en hvitlksallergiker i hus : /

10.04.2016 kl.06:01

rmme i potetstappa er tingen, selflgelig med melk og smr ogs :-)
Nybegynner

17.08.2016 kl.18:46

Kan man fryse resten av stappen og varme opp senere? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2016 kl.20:40

Jeg har aldri vrt begeistra for gjre det Nybegynner: ). Har jeg rester lager jeg brennende kjrlighet dagen etter. Oppskrift ligger her i bloggen :)
Marit Messenlien Ingjerd

11.11.2016 kl.22:56

Her i huset lages stappa forskjellig ut fra hvordan den skal brukes;

- mye godt smr, litt melk og salt og pepper til stappe som skal brukes til gryter etc.

- bare mye godt smr, salt og pepper til topping p hvit bacalao og til potetmos- rosetter. Her bruker jeg kakesprutepose( sterk plast) og en stltupp med stjernemnster. Rosettene spruter jeg i muffinsformer av silikon og steker til de fr litt skorpe. Lekkert servere til bl.a helstekt filet etc. Hmmm.......spr utenp og myke inni.
Maja

02.03.2017 kl.10:49

Foretrekker koke potetene i melk og tilsetter myyye mer smr enn 100g p s mange poteter😱 Har av og til i noen drper trffelolje for lfte smaken. Synes det er supergodt, lrte d p en restaurant som hadde 1 michelingstjerne fr de la opp (gjennpnet n). Og noen elsker det men kan bli litt spesielt for andre. Jeg syns det tar potetmosen til nye hyder!
matfrabunnenfb.blogg.no

03.03.2017 kl.11:09

Bruker trffelolje i sellerirotpure:) Nydelig
Celine

26.06.2017 kl.01:31

Hvor mye br jeg halvere oppskriften for 2pers?
matfrabunnenfb.blogg.no

26.06.2017 kl.20:03

Beregn 3-4 poteter og person Celine:)


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik