"Restaurant" - pizza

  • 19.03.2016, 11:51

Hvorfor dra ut å kjøpe pizza når man kan lage den hjemme på 7 min? (Steketiden)

Med følgende oppskrift får jeg 4 pizzaer, alle i familien får legge på valgfritt fyll. Restene går i fryseren til travle dager.

Man kan fint lage 6-8 bunner av denne oppskriften om man vil ha de ekstra tynne.

Jeg liker å bruke Møllerens pizzamel, men det finnes flere typer. Jeg kjøper denne da den rett og slett befinner seg nærmest mht. butikk så dette er ikke reklame.

Den ser slik ut:

Jeg lager pizza på bakingsteel. Det ser sånn ut.

Oppskrift på 4 (evt 6-8 bunner)
5 dl pizzamel
1/2 ts salt
1/2 pose tørrgjær
2 ss olje
2 dl lunkent vann (38 grader)
Jeg bruker også 2-3 ss oregano i for smakssetting.

La deigen heve 20-30 min før du kjevler den ut og legger på fyll.
På bakestål har jeg max varme først 5 min og så 2 min under grill på øverste rille.
På vanlig stekeplate steker man 10-15 min på 250 grader.

Her bruker vi enten crème fraiche eller tomatpuré i bunnen med oregano på og evt hvitløk. Så legges osten på (vi foretrekker mozzarella).

På toppen kan man legge feks biff (rå), pepperoni, skinke, spekeskinke.
Annet som er godt på er feks løk,rødløk,ananas, tomat, fersk mozzarella, og ruccola  (sistnevnte etter steking).
Bare fantasien setter grenser for hva man liker å ha på.

Tips: Hvis man ikke ønsker å lage mange bunner kan man sette deigen i kjøleskapet og lage deilige baguetter til dagen etterpå.

                                                                             Tanja

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

 

 



8 Kommentarer














lisarorvik

19.03.2016 kl.11:52

Dette så kjempe godt ut :)
matfrabunnenfb.blogg.no

19.03.2016 kl.12:22

Takk lisarorvik: )
Oda

19.03.2016 kl.11:54

det så godt ut!!
matfrabunnenfb.blogg.no

19.03.2016 kl.12:20

Takk Oda: ). Det er skikkelig snadder
André

20.03.2016 kl.09:04

Er det sånn smårett skinke du har brukt på pizzaen nede til venstre?

Ser gode ut ☺
matfrabunnenfb.blogg.no

20.03.2016 kl.13:53

Ja André: )
Heidi Østby

21.04.2016 kl.11:04

Hei. Jeg har også stekt pizzaene mye på stein plate, men nå steker jeg også i stekeovnen uten stein på 240 grader i 20-23 minutter midt i ovnen. Har da laget en tynn bunn, og den blir deilig passe sprø. Bruker også å fryse ned rester av deig , hvis det er mye igjen.Tiner den på vanlig måte, og den er like god som fersk, hvis ikke bedre, når den har vært fryst.😊😊selvfølgelig smak og behag😉😊 Synes også forresten hvitløksfedd rømme er godt på bunnen, istedenfor vanlig rød pizza saus😉😊Bare noen små tips for de som ikke har smakt det. 😉 Mvh Heidi
matfrabunnenfb.blogg.no

23.04.2016 kl.23:55

Heidi Østby: Takk for gode tips :)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©