Biffsnadder med kald chilibernaise og brokkoli

  • 29.03.2016, 17:58

Biffsnadder med kald chilibernaise og brokkoli.
Biffkjøtt (feks 150-200 gram per person)
1 brokkoli
1 gul løk
1/2 rødløk paprika
2 ts sambal oelek ( kan sløyfes)
Salt og pepper etter eget ønske

Kald chilibernaise
2 dl crème fraiche
0.5 dl majones
1 ss hvitvinseddik
2 ts estragon
3 ts hakket frisk persille
1 ts løkpulver  (eller hvitløk)
Fersk rød og grønn chili etter ønske.
Bland alt. Om du ønsker at sausen skal ha farge stavmikser du chilien.
Sett kaldt og serveres kald.

Biffsnadder.
Del romtemperert biffkjøtt i passende biter.
Så deler du grønnsakene.

Ha smør i en stekepanne. Vent til det ligger brunt og stille i panna. Ha nå i 2 ts sambal oelek om du ønsker. (Sambal oelek selges i de fleste dagligvarer) Ha i kjøttet og stek kjapt i panna i  1-2 min. Ha i løk og paprika og vend rundt i ett halvt til ett min. Nå kan du krydre med salt og pepper etter ønske.

Brokkoli.
Legg den i en gryte med lettsaltet vann. Fra det koker er brokkolien klar etter 2-4 min (kjenn på den med gaffel).

                  Tanja



3 Kommentarer














Maren

29.03.2016 kl.18:00

Nam nam
Ingrid De Long

12.11.2016 kl.12:42

Hvorfor står det alltid "biffkjøtt" i slike oppskrifter? Biffkjøtt kan jo være alt mulig! Men det må være av en viss kvalitet for at retten skal bli god. Holder det med rundbiff? Eller flatbiff? Ytrefilet er kanskje nok? Eller bør man opp i entrecôte eller indrefilet? Noen ord om dette hadde vært veldig opplysende!
matfrabunnenfb.blogg.no

12.11.2016 kl.21:30

Her er det ytrefilet Ingrid De Long: ). Jeg skal skrive mer spesifikt framover


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©