hits

Dobbelpanert rdspette med potetmos og erter

Dobbelpanert rødspette er deilig hverdagsmiddag og det er en typisk rett jeg kan anbefale for de som "ikke liker" fisk. Får du ikke tak i fersk rødspette kan du kjøpe den ferdigpanert.

Rødspette med potetmos og erter
Lag en blanding av mel,salt og pepper. Visp ett par egg lett sammen. Dypp lettsaltet filet i egg,så mel blanding, så egg igjen og så i panko. Panko får du kjøpt på innvandrerbutukker. Stek på ganske sterk varme til de er sprø og gylne på begge sider.  Mengde etter ønske.

Potetmos (til 4)
14-16 poteter (jeg bruker asterix)
75 g smør
2 dl fløte
1-2 dl lettmelk
Salt og pepper.
Kok potetene møre. Stamp de med smør. Ha i fløte og stamp videre. Ha i melk og rør den luftig med en sleiv. Smak til med salt og pepper.

Erter: ha frosne erter i en liten kjele og dekk med vann. Ha i en klatt smør om du ønsker. La koke 4-5 min og sil av vannet.

Tanja

n kommentar

Mmm, dette s veldig godt ut :)

Skriv en ny kommentar