Dobbelpanert rødspette med potetmos og erter

  • 03.05.2016, 16:05

Dobbelpanert rødspette er deilig hverdagsmiddag og det er en typisk rett jeg kan anbefale for de som "ikke liker" fisk. Får du ikke tak i fersk rødspette kan du kjøpe den ferdigpanert.

Rødspette med potetmos og erter
Lag en blanding av mel,salt og pepper. Visp ett par egg lett sammen. Dypp lettsaltet filet i egg,så mel blanding, så egg igjen og så i panko. Panko får du kjøpt på innvandrerbutukker. Stek på ganske sterk varme til de er sprø og gylne på begge sider.  Mengde etter ønske.

Potetmos (til 4)
14-16 poteter (jeg bruker asterix)
75 g smør
2 dl fløte
1-2 dl lettmelk
Salt og pepper.
Kok potetene møre. Stamp de med smør. Ha i fløte og stamp videre. Ha i melk og rør den luftig med en sleiv. Smak til med salt og pepper.

Erter: ha frosne erter i en liten kjele og dekk med vann. Ha i en klatt smør om du ønsker. La koke 4-5 min og sil av vannet.

Tanja



1 Kommentar














Pernille

03.05.2016 kl.16:53

Mmm, dette så veldig godt ut :)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©