Krokankake

Høyt sukkerbrød :
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel…
1 ss eddik
2 ss vann
2 ts bakepulver
Lag eggedosis. Ha så i eddik og vann og visp rundt.
Tilsett det tørre og visp godt inn.         Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35-40 minutt.

Smørkrem
250g smør
125g sukker
Piskes hvitt
Bland forsiktig inn 0,5dl lunket vann

Vanilje krem
4stk eggeplommer
0,5l melk
25g maizenna
1stk vaniljestang
125g sukker
Kok opp melk med vaniljestang.
Bland eggeplommer sukker og maizenna i en skål, slå over litt av den varme melken . Tøm så alt over i gryta og varm opp til det tykkner rør hele tiden.
Begge kremene må ha samme temperatur før de blandes hvis ikke vil det skille seg når de blandes sammen.

Krokan
75 g smør smelter i en panne.
Tilsett så 160g hakkete mandler og 320 g sukker.
Smelt til krokan og tøm ut til avkjøling på et smurt bakebrett.
Knus til biter i kjøkkenmaskin når det er blitt kalt.

Del kaken i 3. Dynk godt med melk på hvert lag.
Smør krem over lagene og strø litt krokan over. Legg på toppen av kaken og smør krem over og langs kanten rundt. Dekk med krokan både oppå å på sidene. Syns du det er vanskelig å dekke sidene kan du velge å ha bare oppå.

Kaken har godt av å stå en dag eller to i kjøleskapet før servering.
Beste kaken jeg vet om, håper den faller i smak.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

25 kommentarer

Siste innlegg