Krokankake

  • 24.08.2016, 12:34

Høyt sukkerbrød :
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel...
1 ss eddik
2 ss vann
2 ts bakepulver
Lag eggedosis. Ha så i eddik og vann og visp rundt.
Tilsett det tørre og visp godt inn.         Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35-40 minutt.

Smørkrem
250g smør
125g sukker
Piskes hvitt
Bland forsiktig inn 0,5dl lunket vann

Vanilje krem
4stk eggeplommer
0,5l melk
25g maizenna
1stk vaniljestang
125g sukker
Kok opp melk med vaniljestang.
Bland eggeplommer sukker og maizenna i en skål, slå over litt av den varme melken . Tøm så alt over i gryta og varm opp til det tykkner rør hele tiden.
Begge kremene må ha samme temperatur før de blandes hvis ikke vil det skille seg når de blandes sammen.

Krokan
75 g smør smelter i en panne.
Tilsett så 160g hakkete mandler og 320 g sukker.
Smelt til krokan og tøm ut til avkjøling på et smurt bakebrett.
Knus til biter i kjøkkenmaskin når det er blitt kalt.

Del kaken i 3. Dynk godt med melk på hvert lag.
Smør krem over lagene og strø litt krokan over. Legg på toppen av kaken og smør krem over og langs kanten rundt. Dekk med krokan både oppå å på sidene. Syns du det er vanskelig å dekke sidene kan du velge å ha bare oppå.

Kaken har godt av å stå en dag eller to i kjøleskapet før servering.
Beste kaken jeg vet om, håper den faller i smak.



18 Kommentarer














Hege Etterlid

12.11.2016 kl.13:18

😊Hei! Har du et tips for at krokanen ikkje skal bli for mørk/smake brent? Er det bare lavere temperatur og lenger tid som skal til??
matfrabunnenfb.blogg.no

13.11.2016 kl.03:18

Jepp.Hege Etterlid:
Vestfolddame

24.11.2016 kl.00:28

Hei, lurer på å lage sukkerbrødet glutenfritt, kan jeg bytte ut hvetemel med toro glutenfrie finbakst? Ellers er jo kaka glutenfri..
matfrabunnenfb.blogg.no

24.11.2016 kl.01:15

Det vet jeg ikke Vestfolddame. Men vet noen har brukt kun potetmel og stekte 10-15 min lengre. Fikk se bilde. Så ut som den skulle :)
Mona

01.12.2016 kl.07:14

Klart du kan bytte ut hvetemelet med Toro glutenfrie finbakst. Ingen forskjell på sukkerbrødet, og jeg synes det blir bedre. Husk å snu formen på hodet over ei rist etter steking, da får du et perfekt sukkerbrød! 😘
Anne

11.12.2016 kl.15:00

En herlig kake som har falt i god smak der den har blitt servert. Har bakt den to ganger nå og har vært heldig med baksten begge ganger.

Oppskriften med krokan kan fint deles på to kaker. Jeg frøs ned halvparten til kake nummer to skulle bakes, og det gikk helt fint.

Takk for oppskriften :-)
matfrabunnenfb.blogg.no

11.12.2016 kl.19:36

Anne: Så koselig å høre at du likte den :) Tusen takk for fin tilbakemelding:)
Laila

22.01.2017 kl.01:02

Det er kjempegodt å strø krokan mellom lagene også😋

Og lurt å lage den etpar dager før den skal brukes.

Fin å fryse også
matfrabunnenfb.blogg.no

23.01.2017 kl.15:47

Herlig Laila: )
Tove E Larsson

22.01.2017 kl.01:23

Jeg har bakt med glutenfritt mel mange ganger.

Det du kan gjøre er å gjøre om dl. til gram.

1 dl. Hv. mel er 60 gram erstatt det med glutenfritt mel.
Maren

21.03.2017 kl.12:10

Kan man oppbevare krokanen i et glass på benken eller lignende over natten? Eller klistrer det seg fort til hverandre? Evt i kjøleskap?
matfrabunnenfb.blogg.no

21.03.2017 kl.14:13

Har gjort det men uten lokk på benken Maren: )
Catherine

09.04.2017 kl.18:03

Hvorfor er det eddik i kakerøren?? Det har jeg aldri hørt om før...
matfrabunnenfb.blogg.no

11.04.2017 kl.11:59

Pga heving og gir god smak Catherine: )
Siv

10.04.2017 kl.18:02

Hei. Hva slags eddik har du brukt?
matfrabunnenfb.blogg.no

11.04.2017 kl.11:57

Blank 7 % Siv: )
Lena

13.04.2017 kl.09:39

Hei,

Er det vaniljekrem i kaken, også smørkrem rundt?
matfrabunnenfb.blogg.no

13.04.2017 kl.18:15

Ja, eller blande Lena: ). Men det skiller seg lett


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©