hits






Krokankake

  • 24.08.2016, 12:34

Høyt sukkerbrød :
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel...
1 ss eddik
2 ss vann
2 ts bakepulver
Lag eggedosis. Ha så i eddik og vann og visp rundt.
Tilsett det tørre og visp godt inn.         Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35-40 minutt.

Smørkrem
250g smør
125g sukker
Piskes hvitt
Bland forsiktig inn 0,5dl lunket vann

Vanilje krem
4stk eggeplommer
0,5l melk
25g maizenna
1stk vaniljestang
125g sukker
Kok opp melk med vaniljestang.
Bland eggeplommer sukker og maizenna i en skål, slå over litt av den varme melken . Tøm så alt over i gryta og varm opp til det tykkner rør hele tiden.
Begge kremene må ha samme temperatur før de blandes hvis ikke vil det skille seg når de blandes sammen.

Krokan
75 g smør smelter i en panne.
Tilsett så 160g hakkete mandler og 320 g sukker.
Smelt til krokan og tøm ut til avkjøling på et smurt bakebrett.
Knus til biter i kjøkkenmaskin når det er blitt kalt.

Del kaken i 3. Dynk godt med melk på hvert lag.
Smør krem over lagene og strø litt krokan over. Legg på toppen av kaken og smør krem over og langs kanten rundt. Dekk med krokan både oppå å på sidene. Syns du det er vanskelig å dekke sidene kan du velge å ha bare oppå.

Kaken har godt av å stå en dag eller to i kjøleskapet før servering.
Beste kaken jeg vet om, håper den faller i smak.



24 Kommentarer














Hege Etterlid

12.11.2016 kl.13:18

😊Hei! Har du et tips for at krokanen ikkje skal bli for mrk/smake brent? Er det bare lavere temperatur og lenger tid som skal til??
matfrabunnenfb.blogg.no

13.11.2016 kl.03:18

Jepp.Hege Etterlid:
Vestfolddame

24.11.2016 kl.00:28

Hei, lurer p lage sukkerbrdet glutenfritt, kan jeg bytte ut hvetemel med toro glutenfrie finbakst? Ellers er jo kaka glutenfri..
matfrabunnenfb.blogg.no

24.11.2016 kl.01:15

Det vet jeg ikke Vestfolddame. Men vet noen har brukt kun potetmel og stekte 10-15 min lengre. Fikk se bilde. S ut som den skulle :)
Mona

01.12.2016 kl.07:14

Klart du kan bytte ut hvetemelet med Toro glutenfrie finbakst. Ingen forskjell p sukkerbrdet, og jeg synes det blir bedre. Husk snu formen p hodet over ei rist etter steking, da fr du et perfekt sukkerbrd! 😘
Anne

11.12.2016 kl.15:00

En herlig kake som har falt i god smak der den har blitt servert. Har bakt den to ganger n og har vrt heldig med baksten begge ganger.

Oppskriften med krokan kan fint deles p to kaker. Jeg frs ned halvparten til kake nummer to skulle bakes, og det gikk helt fint.

Takk for oppskriften :-)
matfrabunnenfb.blogg.no

11.12.2016 kl.19:36

Anne: S koselig hre at du likte den :) Tusen takk for fin tilbakemelding:)
Laila

22.01.2017 kl.01:02

Det er kjempegodt str krokan mellom lagene ogs😋

Og lurt lage den etpar dager fr den skal brukes.

Fin fryse ogs
matfrabunnenfb.blogg.no

23.01.2017 kl.15:47

Herlig Laila: )
Tove E Larsson

22.01.2017 kl.01:23

Jeg har bakt med glutenfritt mel mange ganger.

Det du kan gjre er gjre om dl. til gram.

1 dl. Hv. mel er 60 gram erstatt det med glutenfritt mel.
Maren

21.03.2017 kl.12:10

Kan man oppbevare krokanen i et glass p benken eller lignende over natten? Eller klistrer det seg fort til hverandre? Evt i kjleskap?
matfrabunnenfb.blogg.no

21.03.2017 kl.14:13

Har gjort det men uten lokk p benken Maren: )
Catherine

09.04.2017 kl.18:03

Hvorfor er det eddik i kakerren?? Det har jeg aldri hrt om fr...
matfrabunnenfb.blogg.no

11.04.2017 kl.11:59

Pga heving og gir god smak Catherine: )
Siv

10.04.2017 kl.18:02

Hei. Hva slags eddik har du brukt?
matfrabunnenfb.blogg.no

11.04.2017 kl.11:57

Blank 7 % Siv: )
Lena

13.04.2017 kl.09:39

Hei,

Er det vaniljekrem i kaken, ogs smrkrem rundt?
matfrabunnenfb.blogg.no

13.04.2017 kl.18:15

Ja, eller blande Lena: ). Men det skiller seg lett
Sissel Hansen

14.08.2017 kl.23:20

Hei, hvilken sort smr bruker du, Tanja? Begge kremene m ha samme temperatur - bruker du begge kjleskapskald? Min skilte seg, tydeligvis ikke samme temp🙁
matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.21:25

Den har skilt seg ogs for meg noen ganger Sissel Hansen: /. Smr heller p i to lag

22.08.2017 kl.16:07

Kan man ikke bare vente til begge kremene er helt kald fr man blander de sammen? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

23.08.2017 kl.18:51

Jeg har sluttet blande de Anonym: ). Det skiller seg for lett
Anita

20.12.2017 kl.19:23

Hei, hva mener du med smre p i 2 lag? Driver lage n, men har ikke blandet kremene enn, venter p at de skal f lk temperatur
matfrabunnenfb.blogg.no

06.01.2018 kl.15:15

Anita: Mener at du ikke trenger blande kremene sammen, men heller smre de p hver for seg. Dette fordi kremen fort kan skille seg nr den blandes.


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik