hits







Potetball

  • 06.09.2016, 17:40

POTETBALL

 



 

Her trekker de og er klare (gtt opp til overflaten),

 





Ypperlig fryse

Helt nydelig steke dagen etter 

Potetball er kjent og kjr tradisjonsmat for mange deler av landet. Den blir laget litt forskjellig fra sted til sted og navnet kan ogs variere. Noen sier komle og kompe feks. Min mte er mten jeg er kjent med fra Sunnmre,nrmere bestemt Stranda kommune.

Potetball

Det er vanskelig gi oppskrift p det pga det varierer p vannmengde i poteter og hvor mye skrell det er.
Men idag brukte jeg flgende
2 kg r asterix poteter
1 kg kokte poteter
(Veid fr skrelling)
7 dl byggmel
12 ss hv.mel
1 1/2 ss salt
Fleskebit/dott

Skrell potetene. Kok 1/3 av potetene i 25 min. Riv de r potetene med rivgjern eller bruk kjkkenmaskin som har slikt utstyr. Jeg kjrer massen av kokte og revne poteter med en stavmikser. Ha i byggmel, hvetemel og salt.
Form de med vte hender og putt inni en  bit med stekt sideflesk eller en mrbit. Trekk  de i en times tid i kraft av svineknoke. ( den koker jeg i forkant i 3 timer) De er ferdig nr de flyter opp.

Servert med stekt flesk,vossakorv, klrabistappe og svineknoke. Mange bruker kokte poteter til men det gjr ikke jeg .

Elsker potetball, men i morgen kmr det beste som er stekt potetball..mmhmm.. Nb lager stor posjon og da fryser jeg ogs ned.
                      Tanja


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter&fref=gc&dti=418811681553537



14 Kommentarer














Simona Juseviciute

06.09.2016 kl.18:03

namnam! Ser godt ut
matfrabunnenfb.blogg.no

06.09.2016 kl.18:07

En av mine absolutte faboritter Simona Juseviciute: )
se Ribe

06.09.2016 kl.18:46

Det er ogs min favoritt,men kan man fryse ned raspeballer el potetball som du kaller de?
matfrabunnenfb.blogg.no

06.09.2016 kl.18:51

Jeg fryser alltid se Ribe: ). Hvis jeg skal dele i 3 og steke opp fryser jeg de bare vanlig. Vil jeg ha den som frste dagen fryser jeg i krafta
johannes

31.08.2017 kl.22:51

blir vel det samme med komle d, bare uten"dtten"?
matfrabunnenfb.blogg.no

31.08.2017 kl.23:00

Tror det er forskjeller mht melet johannes:?
Johanne Eline Driveklepp

14.09.2017 kl.13:54

Dette er en favoritt hos oss. Flyttet fra Volda p Sunnmre og til Alta i Finnmark i 1957. Skulle vi ha et festlig lag s var det alltid raspaball p menyen. Mamma brukte bare hvetemel da det ikke var oppdrive byggmel i Alta. Etter hvert laget vi vres egen vri p retten. Vi brukte kokt reinskjtt sammen med avkokt klrabi, poteter og lkfett. Alle mine etterkommere er veldig glad i denne retten og det er festmat hos oss.
matfrabunnenfb.blogg.no

14.09.2017 kl.13:57

S koselig historie Johanne Eline Driveklepp: ). TAKK for at du delte den
Oddhild Stavseng

15.09.2017 kl.17:24

Dette er ekte god Sunnmrsballoppskrift ! Lurer p prve potetballmelet fra Stangeland siden det er mindre arbeid for vond rygg !
matfrabunnenfb.blogg.no

16.09.2017 kl.13:19

Har prvd melet Oddhild Stavseng og det er slett ikke verst og kan fungere om helsen svikter :)
MEN hjemmelaget er selvsagt best:)
Ann-Margrethe

19.09.2017 kl.17:07

Lager potetball for frste gang i dag. Har ikkje smakt d heller. Skal ferdig kokt ball vre fast og p en mte trr inni, eller litt klisset? Mine virker litt klissete, men har kanskje hatt for ls deig? Ikkje enkelt nr man ikkje har erfaring med dette. 😑
matfrabunnenfb.blogg.no

20.09.2017 kl.16:57

Skal vre litt klissete Ann men ogs litt fast. Er den trr i midten har dem ikke trekt lenge nok

24.10.2017 kl.09:32

Kan du skaffe oppskrift p raspeball slik den vart servert p Grand kaf p Stranda p 60/70 talet?
matfrabunnenfb.blogg.no

27.10.2017 kl.18:09

Den har jeg ikke smakt men prv min da vel Anonym:). Er jo fra stranda


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik