Pølse og purregrateng

  • 23.09.2016, 20:58

Grateng i alle former og varianter er populært i de fleste hjem, ikke minst hos barn. Når jeg lager gratenger lager jeg alltid nok til mer enn en middag enten som i to dager på rad eller flere ment til nedfrysing.

Denne gratengen er ment til å vare i 2 dager for en familie på fire.

100 g smør
2.5 dl hvetemel
1.5 liter melk
4 egg
3 ts muskat
2 ts salt
0.5 ts pepper
Panko, kavring, brødstrøssel eller griljermel

4 skinnfrie kjøttpølser
3 dl makaroni ( for koking)
1/2 purre

Smelt smøret. Vend melet raskt inn og ha umiddelbart i melk litt om gangen. La dette koke opp mens du rører. Ha i krydderet. La det putre på middels varme i 5 min. Sett gryta i kaldt vann i vasken for rask nedkjøling. Når den er lunken visper du inn eggene. Hvis du vil ha gratengen enda mer luftig så skill hvitene fra plommene og stivpisk hviten og vend inn til slutt.

Kutt opp pølser og purre. Om du ønsker kan du tilsette rett i sausen men jeg liker å steke lett i litt smør først.
Kok makaroni etter pakkens anvisning. 
Ha alt over i gryta med sausen og vend godt rundt. Hell så alt i en ildfast form. Sett i midten av forvarmet ovn på 200 grader i 45 minutter.
Anbefalt tilbehør er revne gulrøtter, poteter og gressløksmør.



4 Kommentarer














Henriette Celin

23.09.2016 kl.21:16

Så herlig det så ut ^^
matfrabunnenfb.blogg.no

23.09.2016 kl.21:21

Takk Henriette Celin: )
Irene Bruun-Johansen

24.10.2017 kl.14:13

Hei, takk for god oppskrift på pølse/purregrateng.

Bare et lite hint, hvis du tilsetter krydderet (muskat) i smøret,og lar det surre litt, før du har i melet, , så får det mer smak av dette krydderet.

Det samme gjelder også med krydderet karry, når du skal lage en karrysaus til en rett.
matfrabunnenfb.blogg.no

27.10.2017 kl.18:08

Har lært det etterhvert Irene Bruun: ) Men takk


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©