Ostestenger

  • 27.09.2016, 13:16

Dette er perfekt på tapasbordet. Det er kjapt å lage og man kan nesten ikke mislykkes. Det er også godt til salat, ovnsretter eller bare som snacks.

40 ostestenger
100 g smør
100 g mel
150 gram revet cheddar (gul/oransje)
2 egg
2 ts karri
0.5 ts salt
Valmuefrø

Ha mel, salt og karri i en bolle. Tilsett smør i terninger og smuldre det i deigen. Tilsett 2/3 av osten (100 gram) og 1 egg.Bland sammen til en smidig deig. Ha den i plastfolie og la den ligge 30 minutter i kjøleskap.
Forvarm stekeovn til 200 g. Smør to stekeplate med smør. Del deigen i 3-4 deler og rull ut stenger på ca 0.5 cm  på ett bord med litt mel. La hver bit bli ca 7 cm. Fordel de på platene. Pensle med egg nr 2 og strø over resten av osten og til slutt valmuefrø. Stekes midt i i ca 12-15 min.( jeg stekte i 15).
Avkjøles på rist.



8 Kommentarer














Henriette Celin

27.09.2016 kl.15:09

Ah, så deilig de så ut! hvor får man tak i ostestenger? (:
matfrabunnenfb.blogg.no

29.09.2016 kl.13:47

Lager de Henriette Celin: )

28.09.2016 kl.07:40

kan disse fryses ned?
matfrabunnenfb.blogg.no

29.09.2016 kl.13:45

Det har jeg ikke prøvd men det vil jeg tro Anonym:
Katja

06.04.2017 kl.11:25

Må steke på smurte stekebrett? Kan man bruke bakepapir? Det er jo en del smør i deigen så de sitter vel ikke fast?🤔
matfrabunnenfb.blogg.no

06.04.2017 kl.19:18

Bruk bakepapir Katja: )
E

29.04.2017 kl.19:00

Deigen var fantastisk god å jobbe med når det gjaldt utrulling, dessverre falt ikke disse helt i smak her hos oss. Men men, har da prøvd, og noe anna med en av dine deiger skal jeg garantert prøve meg på, skjønner hva folk snakker om når de er fantastiske å jobbe med :)
matfrabunnenfb.blogg.no

30.04.2017 kl.19:18

Synd de ikke falt i smak men slik er det vel avogtil E: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©