hits

Ostestenger

Dette er perfekt på tapasbordet. Det er kjapt å lage og man kan nesten ikke mislykkes. Det er også godt til salat, ovnsretter eller bare som snacks.

40 ostestenger
100 g smør
100 g mel
150 gram revet cheddar (gul/oransje)
2 egg
2 ts karri
0.5 ts salt
Valmuefrø

Ha mel, salt og karri i en bolle. Tilsett smør i terninger og smuldre det i deigen. Tilsett 2/3 av osten (100 gram) og 1 egg.Bland sammen til en smidig deig. Ha den i plastfolie og la den ligge 30 minutter i kjøleskap.
Forvarm stekeovn til 200 g. Smør to stekeplate med smør. Del deigen i 3-4 deler og rull ut stenger på ca 0.5 cm  på ett bord med litt mel. La hver bit bli ca 7 cm. Fordel de på platene. Pensle med egg nr 2 og strø over resten av osten og til slutt valmuefrø. Stekes midt i i ca 12-15 min.( jeg stekte i 15).
Avkjøles på rist.

8 kommentarer

Ah, s deilig de s ut! hvor fr man tak i ostestenger? (:

kan disse fryses ned?

Det har jeg ikke prvd men det vil jeg tro Anonym:

M steke p smurte stekebrett? Kan man bruke bakepapir? Det er jo en del smr i deigen s de sitter vel ikke fast?🤔

Deigen var fantastisk god jobbe med nr det gjaldt utrulling, dessverre falt ikke disse helt i smak her hos oss. Men men, har da prvd, og noe anna med en av dine deiger skal jeg garantert prve meg p, skjnner hva folk snakker om nr de er fantastiske jobbe med :)

Synd de ikke falt i smak men slik er det vel avogtil E: )

Skriv en ny kommentar