Kaffelikør 14-15 % (tykk)

  • 26.10.2016, 13:52

Kaffelikør
Ca 2.3 liter total mengde. 14-15 %

8 dl kremfløte
4 dl lettmelk
500 g brunt sukker
1 dl melis
1/2 ts vaniljeessens
2 ts nescafe utblandet i 2 ss varmt vann- mer om du ønsker mer kaffesmak)
4 ruter Jacobs kokesjokolade ( eller annen)

8 eggeplommer
2 dl 60% brennevin
5 dl whiskey etter eget ønske

Smelt kokesjokolade forsiktig i en gryte.
Ha i fløte og melk og de andre indigriensene fra første delen.
Gi ett kjapt oppkok under omrøring.
Sett i vannbad for kjapp avkjøling.
Pisk inn eggeplommene.
Ha så i 60% og whiskey. Smak om du ønsker ytterligere mef kaffesmak og tilfør evt mer om du vl. Sil væsken gjennom en sil ned i flasker. Oppbevares i kjøleskap.

Holdbarhet: 9-12 mnd hvis den står kaldt.



2 Kommentarer














Anne Berit alme

26.10.2016 kl.17:11

Så god
matfrabunnenfb.blogg.no

26.10.2016 kl.19:13

Ja den er det Anne Berit alme:)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©