Kyllinggrateng med karri, sursøt gulrot og poteter

  • 24.01.2017, 18:45

Jeg er utrolig glad i grateng men det blir mest klassiske varianter. Idag fikk jeg imidlertidig en ide til en for meg ny variant.

Kylling & karrigrateng
Nok til en familie på 4 i to dager

400 g kyllingfilet
2 dl makaroni
1 brokkoli
1 liten purre
100 g margarin
2 dl hvetemel
1.2 liter lettmelk
4 egg
3 ts karri
1.5 ts salt
0.5 ts pepper
2 ts sitron
Panko eller griljermel


Smelt smør. Rør raskt inn melet. Hell i melet gradvis mens du visper. Ha i krydder og rør klumpefritt. La putre på middels varme i 7 min.


Sett den til avkjøling.
Kok makaroni etter pakkens anvisning. Sett til side.

Kutt kyllingfilet i små biter og stek i stekepanna med ett lett dryss salt. Sett til side.


Skjær opp purre og surre den lett i litt smør. Sett til side.


Skjær bort mesteparten av stilken på brokkolien og del opp i små biter.


Kakk eggene og ha innholdet i sausen (når sausen er avkjølt) .
Ha i kylling, makaroni og purre.
Bland alt godt.


Ha alt over i en ildfast form og strø over panko eller griljermel.


Stek på nederste rille på 200 grader i 45 min.

I mellomtiden koker du poteter og lager sursøt gulrot.

Sursøt gulrot
4 store gulrøtter
0.5 dl vann
3 ts sukker eller søtning
0.5 dl saft av sitron.

Server gjerne med smeltet smør.
Velbekomme.



9 Kommentarer














Hanne Lovise Johnsen

24.01.2017 kl.18:51

å det så godt ut! Jeg hadde kyllinggryte til middag i dag. elsker kylling!
matfrabunnenfb.blogg.no

24.01.2017 kl.18:56

Håper du vil prøve Hanne Lovise Johnsen: ). Takk
Victoria Larsen

24.01.2017 kl.19:05

Ser nydelig ut!! :)
matfrabunnenfb.blogg.no

24.01.2017 kl.19:18

Takk Victoria Larsen: ) Håper du vil prøve
Evelin

24.01.2017 kl.19:20

nam :D
matfrabunnenfb.blogg.no

24.01.2017 kl.20:11

? Evelin:
Lena

28.03.2017 kl.01:47

Sikkert dumt spm,men hvordan lager du sursøt gulrot??🙊🙈Skjønte ikke d på oppskrifta :P

Og hvor stor form bruker du?
matfrabunnenfb.blogg.no

28.03.2017 kl.15:55

Rasper først gulrot og så blander du resten i en kopp og heller over de raspa gulrøttwLena:
matfrabunnenfb.blogg.no

28.03.2017 kl.15:56

Lena: ) En standard typ lasagnform... ca 30×20 vil jeg tippe


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©