Texmexpizza med marinert biffkjøtt og nachos med hot saus og hvitløksdressing

  • 04.02.2017, 14:42


Denne pizzaen er litt hot. Ønsker du at den skal være mild og barnevennlig så fjern sambal oelek fra pizzasausen på bunnen og cayennepepper i biffkjøttmarinaden.

Pizzabunn:

500 g møllerens pizzamel eller hvetemel etter ønske
1 pk tørrgjær
3-4  dl vann 37 grader
2 ts salt
3 ss solsikkeolje
3 ss oregano
Elt sammen deigen og la heve 30-40 min.
Smør langpannen  med olje og fordel deigen i den. Ha på fyll og stek midt i ovnen på 225 grader i 22-25 minutter.

Marinering biffkjøtt:


250 gram ytrefilet
1 dl nøytral olje
1 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
2 ts oregano
1 ts hakket hvitløk eller løkpulver
0.5 ts cayennepepper

Skjær romtemperert biff i strimler. Legg strimlene i marinaden. La trekke 30-60 minutter. Hell så alt i ett dørslag og la renne godt av.

Pizzasaus til å smøre på bunnen:
3 ss crème fraiche
1 ts sambal oelek
Bland sammen og smøre på bunnen.

Slik gjør du:
* Ha ferdig hevet deig i langpannen og kna ut.
* smør på pizzasausen
* legg på ønsket mengde ost
* legg på ca 4-5 never med nachos
* strø over en liten boks med mais  (avrent i dørslag)
* legg på rått avrent biffkjøtt øverst ( det stekes underveis)  
* du kan velge om du vil ha på rødløk før eller etter steking
* stek som angitt ovenfor.
 

Her er pizzaen klar for å gå i ovnen.

Hot saus og hvitløksdressing


Hot saus
70 gram tomatpuré
1 ts sambal oelek
1 ts sukker

Hvitløksdressing
2 dl lettrømme
3 ss majones
1 ts eddik eller lake fra sylteagurk
1 ts sukker
2-4 fedd hvitløk etter ønske.

La sausene trekke en stund i kjøleskapet.

Her er pizzaen klar



Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©