Texmexpizza med marinert biffkjøtt og nachos med hot saus og hvitløksdressing

Denne pizzaen er litt hot. Ønsker du at den skal være mild og barnevennlig så fjern sambal oelek fra pizzasausen på bunnen og cayennepepper i biffkjøttmarinaden.

Pizzabunn:

500 g møllerens pizzamel eller hvetemel etter ønske
1 pk tørrgjær
3-4  dl vann 37 grader
2 ts salt
3 ss solsikkeolje
3 ss oregano
Elt sammen deigen og la heve 30-40 min.
Smør langpannen  med olje og fordel deigen i den. Ha på fyll og stek midt i ovnen på 225 grader i 22-25 minutter.

Marinering biffkjøtt:

250 gram ytrefilet
1 dl nøytral olje
1 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
2 ts oregano
1 ts hakket hvitløk eller løkpulver
0.5 ts cayennepepper

Skjær romtemperert biff i strimler. Legg strimlene i marinaden. La trekke 30-60 minutter. Hell så alt i ett dørslag og la renne godt av.

Pizzasaus til å smøre på bunnen:
3 ss crème fraiche
1 ts sambal oelek
Bland sammen og smøre på bunnen.

Slik gjør du:
* Ha ferdig hevet deig i langpannen og kna ut.
* smør på pizzasausen
* legg på ønsket mengde ost
* legg på ca 4-5 never med nachos
* strø over en liten boks med mais  (avrent i dørslag)
* legg på rått avrent biffkjøtt øverst ( det stekes underveis)
* du kan velge om du vil ha på rødløk før eller etter steking
* stek som angitt ovenfor.

Her er pizzaen klar for å gå i ovnen.

Hot saus og hvitløksdressing

Hot saus
70 gram tomatpuré
1 ts sambal oelek
1 ts sukker

Hvitløksdressing
2 dl lettrømme
3 ss majones
1 ts eddik eller lake fra sylteagurk
1 ts sukker
2-4 fedd hvitløk etter ønske.

La sausene trekke en stund i kjøleskapet.

Her er pizzaen klar

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg