Helstekt lammelår og fløtepoteter i crock-pot

  • 16.04.2017, 12:33


 

Sett ovnen på over/undervarme og 125 g.

 

1 stk lammelår ca 2,5 kg

3 gulrøtter

2 gule løk

5 dl kokende vann

1 grønnsaksbuljong

Ca 30 g smeltet smør

1 ss granulert hvitløkspulver

2 ts Maldonsalt

2 ts grovmalt pepper

 

Hell det smeltede smøret over låret og dryss krydrene over. Fordel det jevnt over. Del opp gulrøtter og løk i passe biter/staver. Legg i langpanna rundt låret. Hell kokende vann blandet med buljongen over grønnsakene. Sett inn midt i ovnen. Det beste er å bruke et termometer, 70 g = rosa kjøtt, 78 g = grått kjøtt. Pass på at du plasserer termometeret i den mest kjøttfylte delen. Hvis du ikke har termometer tar det ca 2,5-3 timer. På slutten av steketiden bør du bruke grillfunksjonen for å få et sprøtt skinn. Ta ut låret og dekk med aluminiumsfolie og la det hvile 15-30 min. 


 

Saus:

Krafta fra langpanna

2 ts lettrømme

Ca 1 dl fløte

3 skiver brunost

1 hønsebuljong

1 grønnsaksbuljong

La dette stå og putre mens låret hviler. Tilsett jevning mot slutten til riktig konsistens.

 

 

Fløtepoteter i crock-pot:

Ca 1,5 kg poteter i skiver

4 dl fløte

2 ts løkpulver

1 ts granulert hvitløkspulver

1 ts pepper

2 ts Maldonsalt

2 dl revet ost

Rør krydrene godt inn i fløten. Legg potetskivene jevnt i crock-poten og hell over fløte mellom lagene. Sett crock-poten på 2 Høy varme og la stå i ca 2,5 t. Dryss over ost og sett den inn i ovnen på 225 g til osten er gylden. Ca 15 min. 



Velbekomme 😊

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter til e-posten din trykk på linken under

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



2 Kommentarer














Statera Marit Ebeltoft

16.04.2017 kl.14:58

Særlig når man er invitert på lammelår sku jeg ønske jeg kunne spise hvitløk, såååå godt :) :)
matfrabunnenfb.blogg.no

16.04.2017 kl.21:17

Statera Marit Ebeltoft: Veldig kjedelig hvis det ikke blir tatt hensyn til, ja :( Men lammelår er godt uten hvitløk også da :)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©