hits







Villsvin indre- og ytrefilet i baconform

  • 02.06.2017, 20:24

Da har jeg endelig ftt prvd meg p villsvin. S saftig og mrt kjtt er det lenge siden jeg har smakt 😀


 

Jeg hadde 2 indrefileteer og 1 ytrefilet p ca 700 g totalt. De fikk ligge og godgjre seg i ca 3 timer i marinade fr de ble svidd kjapt i panna og lagt p en baconseng i ildfast form. Ovnen ble satt p 200 g og steketermometeret p 65 g. Pakket hele formen inn i alufolie og lot kjttet hvile i 30 min mens fltepoteter var i ovnen.

 

Marinade

1 dl olivenolje

0.5 dl soyasaus

1 ts Sambal Oelek

0.5 ts hvite pepperkorn, knust

1 kvist rosmarin, hakket

3 fedd hvitlk, knust

 

Bland alt godt sammen, bruk 2 brdposer og putt kjttet oppi og hell marinaden over. Masser det godt inn og la det ligge p benken i ca 3 timer. Kle en ildfast form med 2 pakker bacon og pakk inn kjttet etter det er brunet. Tok ca 30 min p 200 g fr kjttet ndde kjernetemp p 65 g.

 


 

Saus

5 dl vann

1 kjttbuljong

1 grnnsaksbuljong

3 dl flte

Krafta som ligger i den ildfaste formen nr kjttet er ferdig stekt. 

Jeg lot vann og buljong st og putre mens kjttet stekte. Tilsatte krafta og flte og lot det putre videre mens fltepotetene var i ovnen. Kan bare bruke krafta og flte da det gir mer enn nok smak 😉

Oppskrift p fltepoteter finner du her:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1457441229_fltegratinerte_potete.html 

Server med rotgrnnsaker.

Velbekomme 😊

nsker du varsel nr det kommer nye oppskrifter, trykk p linken her:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

Jenny 😊



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik