hits

Hjortebiff med saltbakte frityrpoteter, soppsaus og asparges

Jeg har lenge nsket prve fritere poteter som allerede er bakt s nr vi skulle lukse oss med hjortebiff s bestemte jeg meg for bruke litt tid ekstra og servere det. Det angrer jeg ikke p for det er de beste potetene jeg har smakt innenfor fritert/stekt sjanger. Skallet ble skikkelig crunchy, overflatene ble spr og samtidig hadde de silkemyk konsistens inni.

Start frst med potetene
Du trenger en halv til en hel stor bakepotet per person alt etter hvor sm/storspist dere er og hva dere ellers har til.

Sett ovnen p 250 grader. Dekk en form med grovsalt ment for mat. Legg potetene opp saltet. Str litt salt opp. La de st i ovnen i 1 time og 45 minutter. Rull litt rundt p de i blant mht saltet.
Ta de s ut av ovnen og la de avkjle seg helt. Dette tar ett par timer s har du det travelt kan du fint bake de dagen fr.
Nr potetene er helt avkjlt s brst av overfldig salt. Del de i to og del s videre i bter. Jeg erfarte at ved skjre fra skallsiden s ble det pene bter. Frst prvde jeg fra andre siden men da falt de fra hverandre.
Ha olje i en stekepanne (solsikke eller rasp). Sett p max varme.  Legg potetbtene i panna. Stek de p max varme i 1.5 - 2 minutter  p hver side til de er gylne. Legg de over p ett dobbelt kjkkenpapir for renne av overfldig olje ett par minutter fr servering.


Soppsaus

250 sopp (champinjon)
3 dl flte
3 ss creme fraiche
1 ss worchestersaus eller HP saus
1 ts Dijon sennep
1 liten ts salt
1 liten ts pepper
(Evt 2 ts maisenna)

Sviss soppen lett i panna med 2 ts smr 1-2 minutter. Ha soppen i en liten gryte. Hell over flten og ha i smakstilsetningene. La det smkoke p middels varme i 10-15 minutter. Ha s i creme fraiche og rr inn. Hvis du ikke syns den er tykk nok n kan du ha 2 ts maisenna i en kopp med 2 ss vann og rre sammen. Ha innholdet i gryta og la det f ett oppkok.

Hjortebiffen

Smelt smr og evt ogs litt olje i en stekepanne. Nr smret ligger brunt og stille s legg i biffen. Hvis du har en kvist timian kan du ogs legge i den. Stek til det begynner piple vske p toppen. Snu s biffen og stek like lenge. Legg s biffen over p feks en tallerken, gi den ett lett dryss salt og pepper og la hvile i 5-10 minutter.

Aspargesen
Smelt smr i en stekepanne. Legg i aspargesen som du har knekt der den knekkes naturlig. Skru ned p halv varme og stek de i ca 2 minutter mens du vender de rundt i pannen.
Jeg beregner 4-6 pr pers litt etter strrelse p de.

Velbekomme :)


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss gjerne her ogs Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar