hits

Kyllinglår med asiatiskinspirert glace og sødmefull salat

Dette er virkelig sommermat. Det er lite arbeid, samt sunt og friskt.

Glace til 4 store kyllinglår
6 ss ketjap manis
6 ss oystersaus
5 ts kikkoman
4 ts saft av lime

Pensle kyllinglårene med rikelig glace på begge sider og ha de i en ildfast form. Om du har tid kan den stå slik i kjøleskapet en time eller flere, men har du ikke tid går det fint uten.
Sett lårene midt i forvarmet ovn på 200 grader. Hvis lårene er fryst stekes de ca en time, er de tint så ca 45 minutter. La de stå litt under grill 2-3 minutter for crispy skinn.
Glacen renner delvis av under steking. Pensle derfor lårene med avrent glace når du tar de ut av ovnen.  Spar gjerne resten av glacen  i formen og sprinkle over salaten.     La de hvile i 10 minutter før servering.

Salaten

En stor rund skive av hel melon ca 1-2 cm bred
En halv mango
3 nektariner
En neve sukkererter
En stilk vårløk

Del alt i terninger og server ganske umiddelbart.

Velbekomme

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar