Gode kaker har ofte mye av det som er godt og det har også denne. Med 3 forskjellige kremer og mye bær er det nok av alt. Derav har jeg valgt å kalle den Overfloden.
Du trenger 8 dl bringebær
Sukkerbrød:
Jeg bruker alltid denne oppskriften på sukkerbrød som ligger i bloggen fra før. Den finner du her. Bruk 26 eller 28 form. Når den er avkjølt helt i formen så snu den opp ned og bruk bunnen som lokk så den blir jevn og fin.
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1476462888_sukkerbrd_8_cm_hyt.html
Start med å lage vaniljekrem. Her finner du ett tidligere innlegg fra meg med vaniljekrem :
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1490207850_ste_horn_med_vaniljekrem_kiwi_og_jordbr.html
Sett vaniljekremen i kjøleskapet.
Nougatkrem
3.5 dl kremfløte
250 g nougat
Ha 2 dl fløte i en liten gryte. Hakk opp nougat i grove biter. Ha de i fløten. Smelt forsiktig sjokoladen i fløten mens du rører. Pass på at sjokoladen smelter helt inn. Sett kaldt i kjøleskapet i 2 timer.
Pisk så 1.5 dl fløte til krem. Bland inn den avkjølte nougatblandingen.
Del sukkerbrødet i 3.
Legg øverste delen med oppsiden ned på ett kakefat. Dynk godt med ca 0.5 dl melk. Bruk pensel. Legg på vaniljekremen. Legg 1/3 Av bringebærene på. Legg på den midterste delen av sukkerbrødet. Dynk med 0.5 dl melk her også. Smør på nougatkremen. Ha på 1/3 av bringebærene. Legg så underste delen på toppen.
Sjokoladekrem
4.5 dl kremfløte
4 ss sukker
2 ss bakekakao.
Pisk fløten stiv med sukker. Ha i bakekakaoen like før kremen er klar.
Smør kremen oppå og rundt kaken. Jeg veksler mellom å bruke slikkepott og kniv. Spar litt til å lage noen topper oppe på kaken.
Jeg brukte en kakesprøyte til å lage topper. Delte inn kaken i fire med å lage topper begge veier. Deretter la jeg på resten av bringebærene og siktet litt melis på. Tilslutt toppet jeg med litt rips.
Om du ikke har eller liker bringebær kan du feks bruke mandarin eller jordbær .
*Nougat finner du på matbutikk i bakeavdelingen
Bildeprosess
.
La gjerne kaken få stå over natten før servering. Da blir den myk og saftig og smakene får satt seg.
Server ute om været tillater 🙂
Velbekomme 🙂
Scrolle gjerne ned og del oppskriften.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Mmm den skal jeg lage til helgen ja🎂😍
Den ser fantastisk god ut. Tror jeg må prøve meg på den ☺
Kjekt å høre Laila Lysø: )
Håper du liker den Anonym: