hits







Brun lapskaus

  • 04.01.2017, 16:53

Gryter er kjrkomment lage.  Det er lite arbeid og det metter mange og lett like for de fleste. Ikke minst fr man brukt masse deilige grnnsaker.


Brun lapskaus
( til en familie i to dager)
Serveres med brd eller flatbrd

700 g hyrygg
80 g smr
1.5 dl hvetemel
1 - 1.2 liter kraft (eller vann + buljongterning)
1 ss soyasaus
(1 ts salt)
1 ts pepper
1 liten klrot
2 store gulrtter
En halv sellerirot
En halv persillerot
10 poteter
1 liten purre

Skjr opp romtemperert kjtt i biter og grnnsaker i terninger. Persillerot og sellerirot skjres mindre pga de er veldig konsentrert p smak.

 

Smelt smret i en gryte. Vent til smret ligger brunt og stille fr du har i kjttet. Stek p sterk varme 1-2 minutter. Hell over melet. Vend rundt hele tiden til du kjenner en brunet lukt (1-2 minutter). Flg senne linken for se video av hvordan du lager bruning: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459951767_hvordan_lage_brun_sau.html               

Hell p kraft/vann. Ha i grnnsakene minus poteter og purre. Gi ett oppkok under omrring. Ha i smakstilsetninger. La dette smkoke i 30 minutter. Ha n i poteter og purre. La det smkoke i ytterligere 20 minutter. Ta noen smaksprver av terningene for se om det er gjennomkokt.  Server:)



9 Kommentarer














Mette

15.02.2017 kl.02:15

Hei :-)

Hvetemelet, kan jeg bar bytte det ut med maizena og lage en jevning ?

Antar det er for at det ikke skal vre tynt som suppe....
matfrabunnenfb.blogg.no

15.02.2017 kl.15:55

Da blir det ikke brun lapskaus men lys Mette
Men det kan kan du : ) Maizenna kan ikke brunes. Men som jevning i etterp
Hege Thorud

03.08.2017 kl.17:29

Det finnes Maizena til brune sauser og gryteretter. Drysses rett i sausen eller gryteretten for jevning☺️
Trine

03.08.2017 kl.18:32

Hei! Nr skal kjttet oppi da? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

04.08.2017 kl.00:48

Sprs hvilket kjtt du vil bruke Trine:
Nybegynner

08.08.2017 kl.16:20

Vis man ikke har hyrygg kan man bruke no annen kjtt? Evt ska det kokes lenge?🙈
matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.21:29

Kan bruke feks ytrefilet og koke 10-15 min Nybegynner: )
Vendla

16.08.2017 kl.11:55

Hei. Kjtt eller grnnsaksbuljong? Ca hvor mange?
matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.21:24

Begge kan brukes. 1 pr 5 dl Vendla:


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik