Brun lapskaus

  • 04.01.2017, 16:53

Gryter er kjærkomment å lage.  Det er lite arbeid og det metter mange og lett å like for de fleste. Ikke minst får man brukt masse deilige grønnsaker.


Brun lapskaus
( til en familie i to dager)
Serveres med brød eller flatbrød

700 g høyrygg
80 g smør
1.5 dl hvetemel
1 - 1.2 liter kraft (eller vann + buljongterning)
1 ss soyasaus
(1 ts salt)
1 ts pepper
1 liten kålrot
2 store gulrøtter
En halv sellerirot
En halv persillerot
10 poteter
1 liten purre

Skjær opp romtemperert kjøtt i biter og grønnsaker i terninger. Persillerot og sellerirot skjæres mindre pga de er veldig konsentrert på smak.

 

Smelt smøret i en gryte. Vent til smøret ligger brunt og stille før du har i kjøttet. Stek på sterk varme 1-2 minutter. Hell over melet. Vend rundt hele tiden til du kjenner en brunet lukt (1-2 minutter). Følg senne linken for å se video av hvordan du lager bruning: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459951767_hvordan_lage_brun_sau.html               

Hell på kraft/vann. Ha i grønnsakene minus poteter og purre. Gi ett oppkok under omrøring. Ha i smakstilsetninger. La dette småkoke i 30 minutter. Ha nå i poteter og purre. La det småkoke i ytterligere 20 minutter. Ta noen smaksprøver av terningene for å se om det er gjennomkokt.  Server:)



9 Kommentarer














Mette

15.02.2017 kl.02:15

Hei :-)

Hvetemelet, kan jeg bar bytte det ut med maizena og lage en jevning ?

Antar det er for at det ikke skal være tynt som suppe....
matfrabunnenfb.blogg.no

15.02.2017 kl.15:55

Da blir det ikke brun lapskaus men lys Mette
Men det kan kan du : ) Maizenna kan ikke brunes. Men som jevning i etterpå
Hege Thorud

03.08.2017 kl.17:29

Det finnes Maizena til brune sauser og gryteretter. Drysses rett i sausen eller gryteretten for jevning☺️
Trine

03.08.2017 kl.18:32

Hei! Når skal kjøttet oppi da? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

04.08.2017 kl.00:48

Spørs hvilket kjøtt du vil bruke Trine:
Nybegynner

08.08.2017 kl.16:20

Vis man ikke har høyrygg kan man bruke no annen kjøtt? Evt ska det kokes lenge?🙈
matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.21:29

Kan bruke feks ytrefilet og koke 10-15 min Nybegynner: )
Vendla

16.08.2017 kl.11:55

Hei. Kjøtt eller grønnsaksbuljong? Ca hvor mange?
matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.21:24

Begge kan brukes. 1 pr 5 dl Vendla:


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©